Isparta Doğu Türkistan'a sessiz kalmadı


Gündem 13.12.2019 23:41:00 0
Isparta Doğu Türkistan

Isparta merkezde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yapılan işkenceler için ortak basın açıklaması düzenledi.

Isparta Mimarsinan Cami önünde düzenlenen basın açıklamasına şiirle başlandı.

Isparta STK'ları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Isparta İl Temsilcisi Fatih Çelik yaptığı açıklamada:' Değerli Basın Mensupları, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Kıymetli Temsilcileri , Saygıdeğer Katılımcılar, Hanımefendiler Beyefendiler ; Zulüm kim tarafından kime yapılırsa yapılsın asla kabul edemeyiz, sessiz kalamayız ! Tüm dünya sussa bile ,biz sessiz kalamayız. Kör sağır ve dilsiz şeytan olan birleşmiş milletler ve batılıların sustuğu bir dünyada sesimizi daha fazla yükseltmek, mazlum coğrafyaların sesi olmak zorundayız.

Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Müslüman Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıklar  yıllardır  yüreklerimizi dağlamaktadır. 
Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz olmuş ; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir.   

Üzülerek ifade etmeliyiz ki ; bizim  milletimizin büyük çoğunluğunun bile , yaşanan bu  insanlık dramından haberi dahi yoktur. 

 

Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.   

Müslüman Doğu Türkistan kan gölü haline gelmişken Sözde  İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. 

Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş milyonlara, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. 

Doğu Türkistanlı Müslüman soydaşlarımız, toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkencelere maruz bırakılmakta, kadınlarımızın , genç kızlarımızın namuslarına el uzatılmaktadır.

Ne hikmetse bu vahşet, basın yayın organlarının ilgisini dahi çekmemekte, birçok basın kuruluşu için akan Müslüman Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır. 
Uygur kadınlarının ırzlarına el uzatılırken , işkenceler edilirken ve evlerinde çinli erkeklerle yaşamaya mecbur edilirken , kadın dernekleri  sessiz kalmayı tercih etmektedirler.

Ne Batı’da ne de Türkiye’de işgal altındaki Türkistan’ın çığlığı bir türlü duyulmamakta, akan kan Müslüman Türk’ün olunca kulaklar sağır, gözler kör olmaktadır. 
Birleşmiş Milletler; Temel İnsan Hakları Sözleşmesi, Soykırımın Önlenmesi ve Savaş Suçlularının Cezalandırılması Sözleşmesi ve Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi ile tüm insanların can ve mal güvenliğini teminat altına almıştır. 

Oysa bugün Birleşmiş Milletlere üye devletlerin gözleri önünde Müslüman kanı akıtılmakta, insanlık suçu işlenmektedir. 

Birleşmiş Milletler insanlığın etrafında mı yoksa küresel güçlerin ortak çıkarları etrafında mı birleşmiştir?

Birleşmiş Milletlerin görevi, olayları takip etmek değil, olaylara müdahale etmektir.

Ama BM, ya susmakta ya da gerçeklere gözlerini kapatmaktadır. 

Doğu Türkistanda akıtılan bu kanı durdurmak, yaşanan insanlık dramına son vermek tüm insanlığın üzerine düşen tarihi bir sorumluluktur.
Birleşmiş Milletler üyelerinin vicdanlarının sızlaması için daha kaç Müslüman’ın kanı akmalı, kaç çocuk zehirli gazlarla boğulmalı, kaç kadına tecavüz edilmeli, kaç gencin bedeni parçalanmalı , kaç çocuğun dünyası  zindan edilmelidir ? 

Bu nedenle BM, duruma müdahale etmek, olayların önlenemez noktalara gelmesinin önüne geçmek ve bu soykırıma son vermek için derhal harekete geçmelidir. 

Unutulmamalıdır ki, Birleşmiş Milletler, egemen güçlerin siyasi, ekonomik ve ideolojik emellerine alet olmak için değil; adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği tüm ülkelere sağlamak için vardır. 

Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, Müslüman Türkün  sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden tüm anlayış, zihniyet ve kuruluşları şiddetle protesto ediyoruz.   

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz gibi, mazlum , zulüm gören  Arakanlı , Filistinli, Suriyeli , Iraklı , Yemenli tüm kardeşlerimize yapılan işkence ve  zulümlerin tümünü tel’in ediyoruz.
BU basın bildirisinin altına imza atan tüm STKlar  olarak insanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden ,yerel ve küresel tüm kurum ve kuruluşları  Doğu Türkistan’da yaşanan bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz. 

Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, örgüt ve ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır.

Katılımınız için teşekkür ediyoruz 
Saygılarımızla.''dedi.

Basın açıklaması Tekbirler ve dua ile sona erdi.

Hakkını Helal Etmesin

Canım sağ oldukca rahmetli babam;
Susarsam hakkını helal etmesin.
Ak sütün emziren ihtiyar anam;
Susarsam hakkını helal etmesin.

Meylim ne şöhrete ne saltanata,
Hak için sarıldım ben bu davaya.
Kür-şad,Bilge Kağan,Oğuz Ata
Susarsam hakkını helal etmesin.

Önümde dururken Türklüğün hali,
Susupta boynuma almam vebali.
Ebubekir Ömer Osman ve Ali
Susarsam hakkını helal etmesin.

Esir iken Kerkük,Kırım,Doğu Türkistan,
Bana zindan olur Maraş,Elbistan.
İbni Sina,Dedem Korkut,Alparslan

Susarsam hakkını helal etmesin.

 

Nusret versin yeri göğü yaratan,
Çekip çıkartalım akı karadan.
Ertuğrul Bey,Osman Gazi,Murat Han
Susarsam hakkını helal etmesin.

Ülküm aşk çölünde Veysel Karani,
Ulubatlı Hasan eyler göreni.
Fatih,Akşemsettin,Molla Gürani
Susarsam hakkını helal etmesin.

Bu yol bahadırlar,ermişler yolu,
Kendini davaya vermişler yolu,
Şeyh Mevlana,derviş Yunus,Köroğlu
Susarsam hakkını helal etmesin.

İçimde İslamın ince manası,
Önümde Türklüğün soylu davası.
Of lu Kör Şakir in Elif anası
Susarsam hakkını helal etmesin.

Mazlumlar hakkını almayıp ele,
Günümü gün edersem zalimler ile
Evdeşim,öz kızım,öz oğlum bile
Susarsam hakkını helal etmesin.

Allah rızasıdır arzum,emelim
Bu necip milleti ondan severim.
Hazreti Muhammed gerçek rehberim
Susarsam hakkını helal etmesin

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü