Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (ENGEP) Hayata Geçirildi


Eğitim 26.10.2022 17:02:00 0
Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (ENGEP) Hayata Geçirildi

2026 yılına kadar yıl boyunca sürecek olan projenin açılış toplantısı Isparta Valiliği Gül Salonunda Vali Aydın BARUŞ başkanlığında İlçe Kaymakamları, Süleyman Demirel ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü’nün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi'nin amacı hakkında bilgiler veren İl Millî Eğitim Müdürü Erhan BAYDUR; “ İl genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin akademik, bilimsel, sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarını destekleyerek çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı ülkemiz ve insanlık için sarf edebilecek bilime sevdalı, kültüre meraklı, ahlaklı ve nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

 İl Millî Eğitim Müdürü BAYDUR; İl Merkezi Tanıtım Toplantısının resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerin ilgili öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini, ilçelerde gerçekleştirilecek tanıtım toplantılarının da 2 Kasım’a kadar tamamlanacağına vurgu yaptı.

 

Proje 3 Alanda Uygulanacak

1. Akademik Alanda Uygulanacak Faaliyetler,

2. Bilimsel, Sanatsal, Sportif, Kültürel ve Sosyal Alanlardaki Faaliyetler ve Yarışmalar, 

3. Yenilikçi Eğitim-Öğretim Ortamları Alanındaki Çalışmalar

 

Projenin Çok Sayıda Paydaşı Bulunuyor

Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Geneli Ortaokul ve Lise Müdürlükleri, Öğrenci Velileri, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Isparta Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ile Yerel Basın ve Medya Kuruluşları paydaş olarak yer alıyor.

 

Projenin Hedefleri Büyük

Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda proje hedef kitlesinde bulunan öğrencilerin merkezi sınavlardaki başarısının artması beklenmektedir. Bu hedef doğrultusunda ilimizin ülkemiz genelindeki merkezi sınav başarı sıralamasında zirveye çıkarılması hedeflenmektedir. Akademik, sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal alanlarda yapılacak olan çalışmalarla bütün faaliyet alanlarında eğitimin niteliğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı