ISPARTA FENER ALAYINDA PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDAYDI


Gündem 29.10.2019 22:35:00 0
ISPARTA FENER ALAYINDA PROVAKATÖRLER İŞ BAŞINDAYDI

Isparta'da Cumhuriyet değerleri ile bağdaşmayan pankart ve sloganlar pes dedirtti. 

Oysa Cumhuriyet birleştirir. Kendini bir şey sananlar, ayrımcılık genlerinde olanlar, yine ortalığa çıktılar gerçek karakterlerini gösterdiler.


Isparta'da, 29 Ekim etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener alayında, Atatürk Düşünce Derneği (ADD), CHP Gençlik Kolları, 1903 BJK derneği ve kendini solcu gruplar olarak adlandıran grupların toplumu tahrik etmeleri dikkat çekti.

Bugün akşam Isparta Belediyesinin düzenlediği "Fener Alayına" katılmak için binlerce Ispartalı Belediye önünde toplandı. Belediyenin dağıttığı meşaleleri alarak Mimar Sinan caddesine geçtiler ve yürüyüşün başlamasını beklediler. Son olarak alana gelen Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve diğer protokol üyelerini karşılarında gören bu gruplar farklı sloganlar ve küfürler ederek tahrik edici pankart açtılar.

Ağızlara yakışmayan sözlerle protokol üyelerine hakaret eden bu gruplara vatandaşlar tepki gösterdi. Olay çıkmaması için tahrik eden grupları çembere alan emniyet güçleri ve belediye zabıtaları olay çıkmasını engellediler. Bu tür kin, nefret ve düşmanlığa sebebiyet verecek eylemlerin içine girenler için bir yasal süreç başlayıp başlamayacağı merak konusu oldu.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Pençe Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 4 yaralı Pençe Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 4 yaralı
ABD'deki havacılık zirvesinde Coşkunöz Aerospace ilgisi ABD'deki havacılık zirvesinde Coşkunöz Aerospace ilgisi
KAAN'a sanatsal paylaşım! KAAN'a sanatsal paylaşım!
Kepez’in sultanları lige hazır Kepez Belediyesi Spor Kulübü Voleybol Takımı, 22 Mart’ta başlayacak Anadolu Bölgesel Lig Grup Müsabakalarına hazır