ISPARTA GENÇ GÜÇSAN TARIMDA ÇİFTİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR


Gündem 20.07.2020 12:55:00 0
ISPARTA GENÇ GÜÇSAN TARIMDA ÇİFTİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

21 yıldır tarım makineleri imalatı ve pazarlamasını yapan Mehmet Küçükköse, eşi ile birlikte yönettiği şirketinde ürettiği ürünlerin yüzde 50'sini yurt dışına ihraç ediyor.

Genç Güçsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçükköse, tarım makineleri sektörüne girişini ve yaptığı işleri şöyle açıkladı:

BABA MESLEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

1967 Eğirdir doğumluyum. Babam Veli Küçükköse. Genç Güçsan Tarım Makineleri İmalatı baba mesleğim. Babam tarım makineleri imalatçısıydı. Uzun yıllar babam ile birlikte çalıştım. Nasip oldu, kendi adımıza açmamız icap etti. Eşim ile birlikte ilk önce Güçsan olarak açtık, sonra Genç Güçsan olarak 21 yıldır devam ediyoruz.

DOSTLARININ SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDU

Baba mesleği. Galaycının çırağı galaycı olur. Baba meseğini devam ettirmek için ilgim vardı. Babam ve kardeşlerimle anlaşamaz durum oldu. Trafik kazası oldu. Kaza sonrası babam ile birlikte çalışmak için gittim ama olmadı. Kendi yolumu çizmek istedim. İmkanlarımız dardı. Eğirdir’de iyi bir çevrem var. Temelimiz Eğirdir. Meyveciliğin içindeyiz. Arkadaşlarımız vardı, bizden makine almak istediler. Makine almak istediler ama işyerim olmadığını söyledim. Hiçbir şey yokken parasını verdiler. Benim dostlarım 10-15 makinenin parasını peşin verdiler. Bu heyecanla bir işyeri açtık. Nihayetinde insanların desteğiyle, güçbirliği ile Güçsan olarak bu firmaya başladık.

7 BİN M2 KAPALI ALANA ULAŞTILAR

Biz şu an eşim ile birlikte çalışıyoruz. İnsanlar bize güvendiği için onların güvenine layık olmak istedik. İlk önce Petek Sanayi’den 180 m2 dükkan tuttuk. Orada 2 sene imalat yaptık. Sonra Yeni Sanayi’de bir dükkan satın aldık. İmalat her geçen gün devam ediyor. Ana işimiz ilaç makinesi ve römork. Müşterinin talebine göre imalat yaptık. İşin mutfağından geldiğimiz için insanların derdine yönelik imalatlar yaptık. Yeni Sanayi’deki yerimiz yetmedi. Tekrar başka bir yerden 3600 m2 yer kiraladık. Hala yetmedi. Nasip oldu Eğirdir yolu üzerinden 9000 m2 yer satın aldık. Şimdi 7 bin m2 kapalı bir alanımız var. 80’e yakın çalışanımız var. Hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik imalat yapıyoruz.

ÇİFTÇİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRAN MAKİNELER

İlaç makinelerinde 30-35 çeşit imalat yapıyoruz. Müşterinin talebine göre üretim yapıyoruz. Traktör arkası portifimiz var. Meyve toplama ile alakalı. Hasat platformu dediğimiz meyve toplama ile alakalı bir makinemiz var. Araçların üzerindeki fileleri açıp-kapatıyor. Müşterinin daha hızlı elmayı toparlaması için farklı farklı römorklarımız var. Yıllar önce elma boylama makinesi yaptık. Aveta marka makinenin Türkiye disbüratörü olduk. Bir kısmını oradan getiriyoruz, bir kısmını da kendimiz üretiyoruz. Şu an işyerimiz yetmiyor. Yer arıyoruz.

HER TÜRLÜ İSTEĞİ YERİNE GETİREBİLİYORLAR

Yurt dışında Azarbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi Türki cumhuriyetlerine ürün gönderiyoruz. Kıbrıs’a gönderiyoruz. İmalatımız yüzde 50’si yurt dışına gidiyor. Biz Genç Güçsan ve Bars marka ile piyasada varız. Bars markamız tamamen topraksız ve kısmen topraklı tarım ile ilgili hizmet veriyoruz. Seralarla ilgili çalışıyoruz. Genç Güçsan’da da tamamen meyve ile alakalı ürünlerimiz var. Bir insan meyveyi nasıl hızlı toplar, nasıl ucuza maleder bunun derdindeyiz. Yurt dışından bazı firmaların getirdiği hasat platformu dediğimiz makineyi kendimiz yaptık. Değişik bir ürün yaptık. Aynı zamanda file kapatıp, açabiliyor. Veya budamada kullanılabiliyor. Çok fonksiyonel makine yaptık. Şu an piyasaya sunmaya başladık. Gülbudakların bize bir talebi vardı. Ne istediğini dinledik, mühendislerle birlikte değerlendirdik. 8-9 mühendis arkadaş ile birlikte çalışıyoruz. Ne istedilerse aynısını yaptık.

MAKİNEYİ ÖNCE HİSSEDİYORUM SONRA YAPIYORUM

Ben Eğirdirliyim. Bizim de meyve bahçemiz var. Biz burada yetiştik. Elma bahçesinde nasıl kolaylık olur, nasıl ilaç atılır bunları düşünüyoruz. Yıllarca ilacı elimizle attık. Bir çiftçi ilaç atarken ne istiyor ben bunu biliyorum. Ben sadece imalatçı ve sanayici değilim. Ben bu makine nasıl kullanılır onu biliyorum. Bu makineyi eğer hmezsem doğru yapamam. Bizim artımız. Müşteri benden ne istiyor onu biliyoruz. Çiftçinin anlattığını makineye yansıtıyoruz. Müşterinin talebine sadece para odaklı çalışırsak biz bu işi başaramayız. Para her zaman kazanılır. Ürünü yaparsın kazanırsın. Para kazanmak önemli değil, önemli olan piyasada kabul görmesi. Marka değerinin yükselmesi."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"