Isparta Gül Bahçeleri İlk Misafirlerini Ağırladı


Gündem 6.06.2020 20:12:00 0
Isparta Gül Bahçeleri İlk Misafirlerini Ağırladı

Gül Bahçeleri İlk Misafirlerini Ağırladı

Isparta’da gül bahçeleri yeniden hareketli günlerine dönüyor. Normalleşme süreci ile birlikte tur operatörlerinin rotasına giren Isparta’da, gül bahçelerine ilk tur gerçekleşti. 3 aylık pandemi arasının ardından şehre gelen ilk tur kafilesi gül bahçelerinde gül topladılar, gül havuzlarında terapi yaptılar, Isparta güllerinin o mis kokularını doya doya içlerine çektiler ve gül bahçelerinde dalından gül topladılar. 3 aylık aranın ardından ilk kez şehirler arası seyahat eden misafirler kendilerini gül bahçelerine atarak adeta yeniden doğdular.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava

Gül bahçelerinin ardından gül müzesini gezen misafirler daha sonra modern gül fabrikasında gül suyu ve gül yağının çıkarılma evrelerini görerek kazanlar gül attılar. Gül turizmi kapsamında Isparta’ya gelen misafirleri bekleyen asıl sürpriz ise gül havuzları oldu. Özel olarak dizayn edilen gül havuzlarına giren misafirler deyim yerindeyse gül çiçekleri içinde yüzdüler. Gül havuzlarında bir nevi terapi de gören misafirler bu anları çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlar aylar sonra gül bahçelerinin kedilerine nefes gibi geldiğini belirterek, bütün vatandaşları bu güzellikleri görmeye davet ettiler.

Tur operatörlerinin normalleşme süreci ile birlikte Isparta’ya gelmeye başladığını belirten Vali Seymenoğlu ise “2020 yılını Isparta için Kırsal Turizm Yılı ilan etmiştik ancak ilk birkaç ayımız Coronavirüs pandemisiyle mücadeleyle geçti. Fakat biz turizmden hiç umudumuzu kesmedik. Bugün de görüyorsunuz ki şükürler olsun yavaş yavaş tur otobüsleri şehrimize gelmeye başladı. Gül hasadımız başladı ve binlerce çiftçimiz şu anda bahçelerinde gül topluyorlar bu görsel şölen Temmuz ayının ilk haftasına kadar devam edecek. Misafirlerimiz de gönül rahatlığıyla ilimize gelebilirler. İnanın gül bahçesinde maskeyle dahi gezseniz gülün kokusunu rahatlıkla alabiliyorsunuz. Tüm misafirlerimize kapımız sonuna kadar açık, gülün güzelliğini bu yıl ıskalamayalım. İlimiz özellikle kırsal turizm alt yapısı güçlü bir şehir, özel sektörüyle kamu kuruluşlarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yiyecek

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve ayakkabılar

Görüntünün olası içeriği: çiçek, bitki, doğa ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: çiçek, bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı