ISPARTA GÜLÜ, AK PARTİ İKTİDARINDA DEĞER BULMUŞTUR MİLLETVEKİLİ ÖZEL'DEN GÜLBİRLİĞE ZİYARET


Gündem 30.05.2020 01:04:00 0
ISPARTA GÜLÜ, AK PARTİ İKTİDARINDA DEĞER BULMUŞTUR MİLLETVEKİLİ ÖZEL

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Isparta Milletvekili Recep Özel, pandemi sürecine rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili Özel son olarak Isparta Fidancılık ve Yaprak Tarım Sahibi Ünal Turgut ile birlikte Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik'i ziyaret etti.

Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65'ini tek başına karşılayan Isparta'da kısa bir süre önce başlayan gülçiçeği hasat sezonu için tüm üreticilere hayırlı olsun temennisinde bulunan Milletvekili Özel, "Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da gülçiçeği hasadı kısa bir süre önce başladı. Tüm üreticilerimize kazasız, belasız, bereketli bir sezon diliyoruz. Buradan hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Bu kapsamda üreticilerimizin birliği olan Gülbirliği ziyaret etti. Gülbirlik Genel Müdürümüzün şahsında tüm üreticilerimizin hayırlı bir sezon geçirmesini diliyoruz. AK Parti Hükümetleri döneminde Isparta gülü değer bulmuştur. AK Parti Hükümetleri gelinceye kadar Isparta’nın asırlık gülçiçeği ‘süs bitkisi’ statüsünde kabul ediliyordu. Bakanlığımızın, ilgili kamu kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin yaptığı çalışmalar ve bizlerin desteğiyle gülçiçeği sanayi ürünü statüsüne alınmıştır. Bu statü değişikliği öyle basit değildir. Statü değişikliği ile üreticilerimizin mazot ve bitki analizi desteği artmıştır.

Gülbirlik'te 11 yıl önce kozmetik sanayinin ilk adımını atmıştır. Rosense markası ile piyasaya sunulan gül ürünleri hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulmuş, Isparta’ya güle dayalı ürünlerde yeni bir pazar oluşturulmuştur.  Bu alanda özel sektörümüz de boş durmamış birbirinden güzel ve kaliteli markalar üretilmeye başlanmıştır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz da bu alanda ve gülyağı imalatı alında hibe destekler vererek gül ve güle dayalı ürünler ekonomisi daha da büyümüştür.

Gülbirlik, Isparta gülcülüğünün ve güle dayalı sanayi sektörünün en büyük teminatıdır. Gülbirlik olmasa Isparta gülcülüğü bugün ne olurdu herkes elini başının üzerine koyup, düşünmelidir. Bundan sonraki süreçte de Isparta gülünün değerinin artırılması adına AK Parti iktidarı olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz " diye konuştu.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik'te her fırsatta kendilerine destek veren Milletvekili Özel'e teşekkür etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin