ISPARTA GÜLÜ CUMHURBAŞKANIN GÜNDEMİNDE


Yaşam 20.05.2020 13:27:00 0
ISPARTA GÜLÜ CUMHURBAŞKANIN GÜNDEMİNDE

Isparta gülünün Bu sezonda da hak ettiği değeri alması için yaptığımız haberler hükümet tarafından dikkate alınıyor.

Gül üreticileri mağdur edilmesin şeklinde yaptığımız çağrılar kamuoyunda da olumlu yönde tepkiler alıyor.

Bütün çiftçileri hiçbir zaman yarı yolda bırakmayan hükümet, her zaman Çiftçi'nin yanında oluyor. Çifçinin, emekçinin emeklerinin zayi olmaması için gerekli tüm destekleri veriyor. Geçtiğimiz günlerde çay üreticileri için müjdeli haberler çay üreticilerini mutlu eden hükümet pandemi nedeniyle zor süreç geçiren diğer tüm piyasalarada Cansuyu vermek için var gücüyle çalışıyor..

 

Bu yıl bereketli bir sezona merhaba diyen gül üreticileri Kota dedikoduları nedeniyle huzursuz olmaya başladı. Gülbirlik tarafından ortaya atıldığı iddia edilen' bu sene Gül de kota uygulaması yapılacak iddiası Gül üreticilerini ciddi şekilde rahatsız etti. Endişeli bekleyiş içerisinde hasadını yapan Gül üreticileri, fiyat konusunda hükümetten destek beklediklerini söylüyorlar. Kendilerine ses olmamızı isteyen üreticilere ses olarak gerekli tüm duyuruları yaptık. Yaptığımız çağrılar kamuoyuda da yakınen takip edildi. 

 

Bayram pandemisi ile ilgili açıklama yapan Sayın cumhurbaşkanımız bu süreçte çiftçileri çay üreticilerini, gül üreicilerini muaf tutacağını belirtti. Bu açıklamasıyla Cumhurbaşkanımız Erdoğan Gül üreticilerine verdiği değeride göstemiş oldu. Bitkisel (gül, çay, meyve, hububat, kesme çiçek vb.) ve hayvansal (süt, et, yumurta, balık vb.) ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar muaf tutulacak açıklamasıyla gülüde elzem ürenlerin içine dahil etti. 

Erdoğan açıklamasında "Sokağa çıkma sınırlamalarını ülkede hayatı tümüyle durdurmak değil, insan hareketliliğini azaltarak salgının yayılmasını engellemek için getirdiğimizi tekrar hatırlatmak istiyorum. İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde temel ihtiyaçlar ve üretimlerle ilgili sektörler başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamasının dışında tutulan kesimler teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında tarım ve hayvancılık kesimi de vardır. 23 Mayıs’ta başlayıp bayramın son günü olan 26 Mayıs gecesine kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının dışında kalanlar arasında bitki ve hayvan üretimi ile iştigal eden vatandaşlarımız da bulunuyor. Örneğin ne Isparta'daki gül yetiştiren, ne Karadeniz’in Artvin, Rize, Trabzon Ordu, Giresun’daki çay toplayan, ne ülkemizin dört bir yanında hububatını eken, tarlasını sulayan, hayvanını otlatan üreticilerimiz için herhangi bir kısıtlama yoktur." dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü