ISPARTA İL GENEL MECLİSİ SDÜ’DE


Gündem 5.12.2019 01:53:00 0
ISPARTA İL GENEL MECLİSİ SDÜ’DE

İL GENEL MECLİSİ SDÜ’DE
Isparta İl Genel Meclis Bugün ki toplantısını Süleyman Demirel Üniversitesinde gerçekleştirdi. Toplantının ardından il Genel Meclis Başkanımız Meclis üyeleri, ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI ile Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal TERZİ eşliğinde Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezini(YETEM) ziyaret ettik.
Teknik altyapısı, deneyimli personeli, son teknoloji cihazları ile bölgesine, şehrine, akademisyenlere, araştırmacılara, öğrencilere, kamu ve özel kuruluşlara hizmet sunan YETEM hakkında bilgi edinildi. Bölgemizde tek olma özelliğine sahip YETEM bünyesinde bulunan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, İlaç, Tıbbi Cihaz ve Dermokozmetik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Kozmetik Ürün Geliştirme Laboratuvarı, Ön Kuluçka Merkezi, CAD- CAM gezilerek ilgili alanlarda ihtiyaç duyulan tasarım, analiz, imalat ve test çalışmalarının nasıl yapıldığı aktarıldı. Ardından Göller Bölgesi Tekno kentinde yer alan firmalar hakkında bilgiler alan meclis üyelerine süt ve süt ürünleri üreten “Danem”, kurumların bilişim alt yapıları ile ilgili bütünleşik çözümler üreten “Arjeta”, ilaç ve tıbbi cihaz alanında yüksek teknolojili biyocerrahi ve sağlık ürünleri üreten “Semical Biosurgery” firmalarının ürünlerini tanıtan bir sunum yapıldı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, üniversite ile şehrin bütünleşmesi adına başlatılan proje kapsamında her hafta sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilcileri ağırladıklarını dile getirerek "Yerleşkelerimiz içerisinde bir gezi düzenleyerek merak ettiğiniz alanları tanıtıyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda üniversitemiz ne kadar başarılı olursa şehrimiz de o kadar başarılı olur.” dedi.
İl Genel Meclis Başkanımız Serkan Keskin ise “Süleyman Demirel Üniversitesince başlatılan bu projeyi çok önemli buluyorum. Eğitim bizim için çok önemli eğitime destek veriyoruz.SDÜ Isparta’nın dışa açılan yüzü. Bunun farkındalığını oluşturmak için de bugün üniversitedeyiz.” diye konuştu. Gezinin ardından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Üniversitemizi tanıtan bir sunum yaptı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü