Isparta İl Özel idaresi bir iş parasıyla iki iş yaptırıyor


Gündem 22.04.2021 03:17:00 0
Isparta İl Özel idaresi bir iş parasıyla iki iş yaptırıyor

Sevgili okuyucularım; İyi partili bir yöneticiye ait olan ve tek gayesi mevcut hükümete saldırmak olan bir internet gazetesinde Isparta il özel idaresi hakkında yazdığı ve yöneticilerini hedef gösteren bir yazıda evlere şenlik ifadelere yer vermişler.

İfadeler şunlar: Isparta İl Özel İdaresi nerdeyse tüm ihaleleri bir aile ve bu aile ile akrabalık bağı bulunan kişilere veriyor. Dışarıdan gelen kişilerin ihaleye girmesi ve yahut ihaleyi alması neticesinde de türlü baskı ve cezalar ile yıldırılarak bahse konu ailenin temsiliyetindeki kişilerde kalması sağlanıyor..."


Ve devam ediyor... Yapılan ihaleler neticesinde biten işlerin kontrolünü de yıllardır aynı kişi yapıyor. Bu kişi ailenin sahip olduğu şirketlerin tamamının kontrolörü... İl Özel İdaresi'nde çok daha fazla kişi var olmasına rağmen tek bir kişi bu işi üstlenmiş. Bahse konu bu kontrolör hakkında şirketlerin işlerinde iş artışları yapmak sureti ile haksız kazanç sağladığı ve kamunun zarara uğratıldığı da iddia edilmiş.

Yukardaki iddialarla Isparta il özel idaresini yıpratmaya çalışmışlar...

Bahsettikleri şirketlerin hepsinin tüm resmi kayıtları mevcut çoğu inşaat mezunu devletine tıkır, tıkır vergisini veren gece gündüz inşaatlarda ter döken küçük kar oranlarıyla çalışan inşaat şirketleri... Piyasanın altına fiyatlar vererek işleri alıyorlar. Bu durumda il özel idaresi bir iş parasıyla iki iş yaptırıyor bu firmalara...

 İl Özel idaredeki başarılı çalışmalarından rahatsız olan bazı angutlarda işte altın vuruş diye Watssap üzerinden haber linkini kendi gibi angutlara atarak seviniyorlar.

Tüm ihaleler kamuoyuna açık şeffaf bir şekilde yapılıyor. İş belli, fiyat belli. Bir iğne için kırkı kırk yaran Devlete mi kazık atacaksın?..."

Devletini en çok seven işini en iyi yapandır. Diye bir ata sözü vardır.

İl özel idare genel sekreteri, kendisini arayan kişiye şeffaf bir şekilde cevap vermiş.

Genel sekreter: Göreve geldikten sonra Isparta'da 40-50 kilometre asfalt işleri yapılırken 400-500 kilometre asfaltlama yapıldığını, Elazığ depreminden sonra okulların güçlendirmelerinin zaman kaybetmeksizin yapıldığını belirtmiş. İhalelere belirli isimlerin davet edildiğini doğrulamış. Bunun nedeninin işin ehli kimselere teslim etme gayesi olduğunu, daha önce başka firmalara teslim edilen işlerde büyük sorunlar yaşandığını, hizmetlerin aksadığını ve firmalara cezai yaptırım uygulamak zorunda kaldıklarını beyan söylemiş. Bu iddiaları da o firmaların dile getirdiğini söylemiş. Eksik imalatları sorduğumda ise "Okulların sadece bir iş olmadığını evlatlarımızın hayatının söz konusu olduğu ilim irfan yuvası olduğunu ve bu çocukların canı ile nasıl oynanmasına göz yumulabilir" demiş ve "Asla böyle bir duruma izin vermem. Kontrolleri yapılıyor" ifadelerini kullanmış.

Sayın Genel sekreteri seversin sevmezsin o ayrı mesele, ama onu sırf oradan indirmek için aslı astarı olmayan özel sipariş bir haber metnini, İyi partili kişinin gazetesine sipariş vererek bildik taktiklere başvurmaları yine acizliklerini gösterdi.

Isparta il özel idare sayfasına girin bakın her şey ortada. Bir yılda yapılan işleri başka bir il'le mukayese edin görürüsünüz. Piyasadaki durumuna da bir göz atın kimin ne alacağı var hatta gidin kasasınada bakın ne kadar parası var görürsünüz. Onca işlere rağmen dev yatırımlarına rağmen 100 milyonun üzerinde para var kasada. Yani Türkiye'nin en borçsuz ve paralı il özel idaresi...

Gerçek amaçlarının ne olduğu belli olan bu gürühu, Allah'ta, Millette sürekli muhalefete ve hasutluğa mahkum edecek.

Senaryo belli... 

Yürek yemiş biri çıkıp bunu Isparta'da paylaşacak kamuoyu yapacak ve Chp'nin toy acemi il başkanıda çıkacak gerçekmiş gibi dillendirecek. 128 milyon algısı tutmadı şimdi bu tür şeylerle vurmaya çalışacaklar. 


İftira, ne büyük kötülüktür.
Çamur at, izi kalsın, diye bir laf vardır ve ben bunu hiç sevmem.
İftira, kötü kalpli ve kötü niyetli insanların işidir. 
Ayrıca bu insanların temelinde inanç esası olduğuna da inanmam.
Bu kişiler sadece laf olsun diye bile iftira atabilen, söyledikleri sözlerin arkasını-önünü düşünmeyen, kömür gibi bir ruha sahiptir.
Onlar için varsa yoksa kendi çıkarları ve menfaatlerini düşünerek hareket etme telaşıdır.
Karşılarındaki kişilere verdikleri veya verebilecekleri zararı asla düşünmez, içlerindeki hırsa ve dünyanın maddesel döğüşüne esir kalırlar.
Kötü sözün, kötü enerjinin, fesat düşüncenin mutlaka dönüp, dolaşıp sahibini bulacağını düşünüyorum. 
Burada evrensel bir iyilikçi daimi olarak iş başında.
Ne ekersen elinle, o gelir seninle.


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha