ISPARTA İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ


Siyaset 29.07.2020 21:01:00 0
ISPARTA İYİ PARTİ

İyi Parti'de İl Başkanı Özgür Tandoğan ve bazı ilçe başkanlarının görevlerinden istifa etti.

 
 İl Başkanı Özgür Tandoğan, Aksu İlçe Başkanı Mehmet Demirci, Atabey İlçe Başkanı Ata Kalaycı, Eğirdir İlçe Başknaı Tahsin Tasbaş, Keçiborlu İlçe Başkanı Rüstem Burunkaya, Sütçüler İlçe Başkanı Mustafa Özmen, Uluborlu İlçe Başkanı İbrahim Aydoğmuş ve Yalvaç İlçe Başkanı Fikret Çalışkan’ın istifa ettiğini duyurdu. 
 
 
    Barida  Otel’de saat 15.00’de düzenlenen basın toplantısında Isparta İyi Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, “-Bildiğiniz üzere yaklaşık iki yıldır İYİ Parti İl Başkanı olarak görevimi yürütmekteyim. Eğirdir Kurucu ilçe Başkanı olarak başladığım, İl Başkanı olarak devam ettim süre içerisinde yaşanan ve son zamanlarda da artık çekilmez hal olan tavır ve davranışlar nedeniyle arkadaşlarımız ile yaptığımız istişarelerde bir takım kararlar almış bulunmaktayız.  Geçtiğimiz günlerde yapılan mahalle delege seçimlerinde yaşanan ve demokrasiye sığmayan tavır ve davranışlar Merkez İlçe Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulunda iki başkan adayı arasında yaşanan demokratik! Rekabetin ardından yaşanan kötü hadiseler nedeniyle başta İl Başkanı olarak ben yönetim kurulu üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, Isparta ve ilçe belediye meclis üyelerimi, ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, dava arkadaşlarımızile partiki tüm görevlerimizden istifa etme kararı almış bulunmaktayız” dedi.
 
 
    Isparta Milletvekiller Aylin Cesur’a tepki gösteren Tandoğan, “24 Haziran 2018 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’İ Cumhurbaşkanı seçtirmek için çıktığımız yolda bir milletvekil i sandalyesini Isparta adına kazandırmış bulunmaktayız. Gösterilen başarı malumunuz üzerine kamuoyunun takdirindedir. Ancak milletvekili seçilenr Aylin Cesur, kendisinin seçilmesinde büyük rol alan İYİ Parti üyelerini, yöneticilerini, hiçe saymış ve gösterilen emeğe karşılık hiçbir ahde vefa göstermemiştir. Partimizin kuruluşunda ve teşkilatlanmasında emeği geçen ve alın teri olmayanların biz parti kurucularına yön vermek haddi değildir. Milletin vekili üstün değildir. Isparta İyi Parti Aylin Cesur’dan ibaret değildir. Asi olan teşkilatlardır. Teşkilatları yok sayanlar ve partimize kayyum ataması talebinde bulunanlar ile birlikte yürümeyiz. Ülke gündemini şehit cenazesinde yaşanan skandal ile uzun süre meşgul etmiş, bu durumu dahi kendi lehine çevirebilmek adına Dinar’da yaşanan olayı Isparta Teşkilatının kendisine komplo kurduğunu söyleyecek kadar ileri girmiştir. Şehit cenazesine katılacağını bir gün önce bilerek Ankara’dan Isparta’ya gelmesine rağmen, cenazeye ani olarak katılmasını gerektiğini iddia etmiştir. Tüm bu hususlar belgeleri ile birlikte tarafımızda bulunmaktadır. Manevi değerlerimiz üzerine yapılan saldırı ve kötü davranışları kabul etmediğimizi birkez daha belirtmek isteriz.Kaldı ki yapılan bu saldırılar her ne kadar şahsıma gibi gözük de Genel Başkanlık makamını teslim ettiğim hususu gözetmeksizin doğrudan Genel Başkanımıza yapılmıştır” diye konuştu.
    Isparta Milletvekili Cesur’un parti içerisinde şahsına, ilçe başkkanlarına, yönetici ve üyelerine sürekli hakaret boyutuna varan söylem ve davranışlarda bulunduğunu ileri süren İYİ Parti İl Başkanı Tandoğan, “Bir milletvekilinin sosyal medya hesapları üzerinden yazılanları raporlamak için ekran görüntüsü alması ve özellikle milletvekili seçildiği Isparta ve ülke ve gündemi için faydalı çalışmalar yapması gerekir iken bu tür işleri kendisine meşguliyet edinmesi de anlaşılabilir gibi değildir.
 
 
Ispata Milletvekili kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda parti içerisinde ayrımcılığa neden olduğu gibi gerek şahsıma, gerek ilçe başkanlarımıza, gerek yönetici ve üye arkadaşlarıma sürekli hakaret boyutuna varan söylem ve davranışlarda bulunmuş ve durumlar artık çekilmez hal almıştır.
 
 
Burdur Salda Gölü ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada siyasi nezaketten uzaklaşmış ve hem Ispartamız adına hem de mensubu bulunduğu İyi Parti adına halkımızda olumsuz sonuçlar  doğurmuştur.
En son yaşanan Merkez İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresinde ve öncesindeki mahalle delege seçimleri sırasında kendi çıkarları doğrultusunda taraf olmuştur. Genel merkezin talimatları doğrultusunda milletvekillerinin divan başkanı olmaması tavsiyesi bulunmasına rağmen divan başkanlığı koltuğuna oturmuş ve seçimi taraflı olarak yönetme çabasına girdiği gibi subniminal mesajları ile delelgeleri yönlendirmiştir.
 
 
Tüm bu yaşananlara rağmen İyi Parti Genel Merkezince yalnız bırakıldığımızı, haksızlığa, hukuk tanımazlığa göz yumulduğunu düşündüğümüz için toplu halde görevlerimizden istifa etme kararı almış bulunmaktayız.
Biz Türk Milliyetçileri, davayı dava yapanın insan olduğunu belirtmek isteriz. Namusumuza ve şerefimize dil uzatanın hem dünyada da hem ahirette hesabı sorulacağını biliriz.
 
 
Ayrıca herkesin bilmesini isteriz ki, Bayrağa, vatana ve Kuran’a yemin olsun ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in her zaman ve her daim arkasında duracağız. Herhangi bir ihtiyaç halinde sorgusuz sualsiz emrinde olacağız.
Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in de dediği gibi ‘İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe,  hor görülmeye aşağılanmaya asla müsaade, müsamaha etmezler.’ Bizlerde etmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
 
İşte İyi Parti'de görevlerinden istifa edenler;
 
İl Başkanı: Özgür Tandoğan
Aksu İlçe Başkanı: Mehmet Demirci
Atabey İlçe Başkanı: Ata Kalaycı
Eğirdir İlçe Başkanı: Tahsin Taşbaş
Keçiborlu İlçe Başkanı: Rüstem Burunkaya
Sütçüler İlçe Başkanı: Mustafa Özmen
Uluborlu İlçe Başkanı: İbrahim Aydoğmuş
Yalvaç İlçe Başkanı: Fikret Çalışkan
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?