ISPARTA İYİ PARTİ'DE KOLTUK SAVAŞI


Siyaset 29.12.2019 19:16:00 0
ISPARTA İYİ PARTİ

Isparta'da iyi parti'li İsmail Bacak, bir basın açıklaması yaparak önemli konulara değindi...

 

İŞTE İSMAİL BACAK'IN BASIN AÇIKLAMASI...

 

BASIN VE KAMUOYUNA 

Ömrümün neredeyse 47 yılını Ülkücü harekete adayan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen biri olarak; Uzun yıllar içerisinde mücadele ettiğim Siyasi Hareketteki Hukuk ve Demokrasiye aykırıklar üzerine, siyasi hayatımı İyi parti saflarında devam ettirmeye başladım.

 

Nedeni ise İYİ PARTİ ve  Sayın Genel Başkanı Meral AKŞENER'  in Hukuk ve Demokrasiye bakış açısı idi. Yürütmeye ve yasamaya talip olan İYİ PARTİ yalnız ülke yönetimine talip olmakla kalmamış diğer partilere de Hukuk ve Demokrasi dersini geçtiğimiz dönemlerde vermiştir.

 

Ancak ne acıdır ki Isparta il Yönetimine 2018 yılı Ekim ayında Siyasi Partiler Kanunu 19/5-20-121 md uyarınca 45 günlüğüne atama ile gelen İl Başkanı ve yönetimi tam 1 yılı aşkın süredir o koltukta yetkisiz olarak oturmaktadırlar.

 

Medeni Kanun 49-75-427/4 uyarınca da 2018 yılında 45 gün süre için atanan il başkanı ve yönetimi 1 yılı aşkın süredir o koltuğu işgal etmekte birde üstüne üstlük 47 yılını Ülkücü harekete ve Hukuk ve demokrasi aşkına adayan tarafıma hitaben de basın açıklaması ile Ali cengiz oyunu yapıldığını, Ayak Bacak oyunu yapıldığını, seçim sürecine girildiğini söyleyerek de Kamuoyunu yanıltmakta; hatta yargıya intikal etmiş bir olayda da yargıyı yanıltmaya çalışmaktadır. Açıklamalarınızda hakaretler değil yasalar konuşmalıydı.

 

İYİ PARTİ' de kendisinin de ifade ettiği gibi Hukuk ve Demokrasi üst seviyededir. Yıllar sonra mücadelemi burada yapmamın nedeni de budur. Ama 2018 yılı Ekim ayında 45 gün için atanarak gelmiş olmasına karşın o koltuğu 1 yılı aşkın süre işgal eden ve partimizin büyümesine engel olan kendisidir. Siyasi partiler kanununa göre atama ile gelen il yönetiminin ömrü 45 gündür. Parti Tüzüğümüz de bunu söyler. Bu sürenin Genel Merkezce bile uzatılması yasal olarak mümkün değildir. 45 gün içinde parti il Kongrelerini yapamamış olan yetkisiz il başkanının bu tarihten sonra velev ki  yapacağı seçimlerde yasal olarak yok hükmünde olacaktır. Evet herkesin seçimlerde aday olma hakkı vardır. O zaman 45 gün için kongreleri yapmak üzere geldiğiniz o koltuktan kalkarak Ahlaka Adalete uygun şartların eşitliği prensibine bağlı bir seçimin önünü açınız.

 

İYİ PARTİ ye ve partimizin Hukuk ve demokrasi anlayışına gölge düşürmeyiniz. Aklı selim olunmalı ve koltuk sevdası için partimize ve genel ilkelerimize zarar vermeden, 45 gün için getirildiğiniz koltuktan Hukuk ve Demokrasi için Cesurlar hareketine yakışır bir şekilde yargı kararını beklemeden kalkınız. KİM OLURSA OLSUN HERKES HUKUK VE DEMOKRASİYE SAYGILI OLMALI. Kamuoyunu ve Basını yanıltmamalı. CESURLARI yıldırmaya çalışmamalıdır.  Saygılarımla 29.12.2019

İsmail Bacak


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü