ISPARTA'NIN TEPKİSİNİ ÇEKEN MAHKEME KARARI


Gündem 28.01.2021 01:03:00 0
ISPARTA

Isparta belediyesi tarafından yaşanan trafik sıkıntısını gidermek, şehrin en işlek caddelerinin trafiğini rahatlatmak ve belediyeye gelir-istihdam sağlamak yönünde yürülüğe sokulan bazı Cadde ve sokaklarda ki otoparkların ücretli olmasına ilişkin kararı bir kişinin dava etmesi ile idare mahkesince durduruldu.

Musa Burç adında bir kişinin Belediye Meclisi'nin cadde ve sokaklarında ki otoparkların ücretli olmasına ilişkin kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurma davası sonuçlandı. Isparta İdare Mahkemesi, ücretli otopark uygulamasının iptaline karar verdi.

Bu mahkeme kararının duyulmasıyla Isparta kamuoyu tarafından tepki üstüne tepki yağdı. Mahkemenin kime neye göre böyle faydalı bir uygulamayı durdurabilir? Bir kişi bir memleketin kaderine sirayet edemez şeklinde bir sürü yorum yapıldı.

 Vatandaşın en çok konuştuğu konu, Hukuk kime neye göre karar alıyor?

Bu kararın duyulmasıyla, Vatandaş Hukukun görevi kamuoyu yararıdır. Vatandaşa sorularak ve ortak bir kanaat ile ve belediyenin kendi görev ve sınırları çerçevesinde uygulamaya koyduğu bu uygulamanın iptalini anlaşılmış değiliz şeklinde tepkiler yağdı.

Yapılan bu yalnış karar bir an önce iptal edilerek düzeltimeli.

vatandaşlar: Hukuk, kamuoyu yararı olan bu uygulamayı tekrardan gözden geçirmeli şeklinde düşüncelerini paylaştılar.

Son günlerde Hukuk'a olan güven çokça tartışılır hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun annesine hakaret ve küfürler eden bir kişi suçlu bulunmayarak Beraat edildi. Bu duruma Sayın Soylu sert bir şekilde Tepki göstererek Hukuk'a veryansınlar etti. Adalet Bakanı dahi karaları eleştirdi. Buna benzer bir sürü olay ve verilen yanlış kararlar ile kamuoyunun büyük tepkisi çekiliyor. 

Bu karar için belediye hukuk işleri tarafından gerekli adımların atılacağı yönünde bilgiler aldık.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 


Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler
Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi
UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor
Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!