Isparta’nın Her Köşesinde Ayrı Bir Güzellik Saklı


Gündem 31.05.2020 17:41:00 0
Isparta’nın Her Köşesinde Ayrı Bir Güzellik Saklı

Isparta’nın Her Köşesinde Ayrı Bir Güzellik Saklı

Doğal ve tarihi güzellikleriyle her bir köşesinde ayrı bir güzellik saklı olan Isparta’da turizmden daha fazla pay alabilmek adına çalışmalar aralıksız devam ediyor. Koronavirüs pandemisine karşı verilen başarılı mücadele sonrasında kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu adımlardan biri de turizmde yaşanacak. 1 Haziran itibariyle birçok alanda olduğu gibi turizmde de kontrollü normale dönüş devreye girmiş olacak. Yaz mevsimiyle birlikte vatandaşların da toplu tatil yapılan yerler yerine doğa ve kültür turizmine yönelmesi bekleniyor. Isparta, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleriyle bu konuda en önemli destinasyonlardan biri.


Isparta’nın önemli turizm duraklarından olan Atabey ilçesi ise eşsiz doğasının yanında, Anadolu Selçukluları zamanında üs bölgesi olarak önemli bir yere sahip olmuş ve bu dönemden kalan birçok mirasa sahip. Atabey İslamköy’de 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in anıt mezarı ile Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. İlçede bulunan özel at çiftliği de görülmesi gereken yerlerden biri.


Vali Ömer Seymenoğlu kontrollü turizme hazırlanan Atabey ve İslamköy’de beraberinde ilçe Kaymakamı Göksu Bayram ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler’le incelemelerde bulundu. Vali Seymenoğlu, Feyzullah Paşa Cami ve Ertokuş Medresesi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü. Son yıllarda kültür turizmi çerçevesinde önemli bir ziyaretçi sayısına sahip olan İslamköy’ü de ziyaret eden Vali Seymenoğlu; 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in anıt mezarında incelemelerine devam etti.


İslamköy’de 2 adet pansiyon bulunmakta, kadın kooperatiflerinin devam eden çalışmalarıyla köyde restoran ve yöresel ürünler pazarının açılmasının ardından pansiyon sayısı da artacak. Atabey ve İslamköy yapılan çalışmaların ardından 1 Haziran’da başlayacak olan kontrollü turizme hazır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor