Isparta'nın Napolyon türü kirazları üreticinin yüzünü güldürüyor

Isparta'da üretilen Napolyon Kirazların Kilosu 25 ila 40 TL'den alıcı buluyor. Genellikle yurtdışına ihraç edilen kirazlar, iç pazarda da satışa sunuluyor ama çoğunluğu özel paketlenip ihraç ediliyor.


Yaşam 28.06.2022 01:29:00 0
Isparta

Her yıl haziran ayı sonunda başlayan hasat döneminde başta Uluborlu olmak üzere birçok ilçede kirazlar hasat ediliyor. Her yıl yaklaşık 70-80 bin ton üretimi yapılan kiraz, Isparta'dan 20 ülkeye ihraç ediliyor.

'TÜRK KİRAZIMIZI DÜNYAYA TANITIYOR VE YEDİRİYORUZ'

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, kiraz üretiminde sona doğru yaklaşıldığı söyledi. Kentte 70 bin dönüm alanda, yaklaşık 70-80 bin ton kiraz üretimi gerçekleştiğini ifade eden Selçuk, "Ürettiğimiz kirazları dünyada birçok ülkeye ihracat ediyoruz. Başka ülkelerin marketlerinde, stantlarında müşterilere sunuluyor. Türk kirazımızı dünyaya tanıtıyoruz ve yediriyoruz" dedi.

Kiraz üretiminde kent ekonomisine de katkı sağlandığını belirten Başkan Selçuk, "500 milyonluk TL'lik bir girdi sağlıyoruz. Bu sadece 1 kişinin cebine girmiyor. Üreticiden, ilaç sektörüne, gübre sektöründen mazot satışı yapan firmalara kadar bu pastadan herkes pay alıyor. Ayrıca istihdam sağlanıyor. Bahçelerde çalışan kardeşlerimiz açısından işsizliğinde önüne geçiyor. Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

'KRALİYET KİRAZI'

Isparta kirazının İngiliz kraliyet ailesine de gönderildiği için 'Kraliyet kirazı' olarak da bilindiğini anlatan Başkan Selçuk, "Bu ürettiğimiz kirazlar İngiltere'de kraliyet sofralarına dahil gidiyor. Biz Türkiye'nin adını kirazımızla duyuruyoruz. Bu kiraz ne dediklerinde 'Kraliyet kirazı' diyoruz. Ürünümüzü tanıtmış oluyoruz" dedi.


Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler
Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu'nu gençler sevdi
UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor UEDAŞ yatırımda hız kesmiyor
Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!