Isparta'nın Tarihi Firdevs Bey Bedesteni


Gündem 19.01.2020 10:59:00 0
Isparta

Isparta "Süleyman Demirel Üniversitesi" (SDÜ) antik dönemden günümüze Isparta'nın kültürel mirası dergisinden bu hafta için derlediğimiz çalışma, Isparta'nın Tarihi Firdevs Bey Bedesteni...

Firdevs Bey bedesteni olarak isimlendirilen Yapı, Kutlubey Mahallesinde yer almaktadır.

Dikdörtgen planlı Yapı kuzey-güney yönünde konumlaştırılmıştır. Çatısı daha önce Kurşun kaplı olan yapının kurşunları sökülmüş ve iki yana kırma ahşap çatı formunda yeniden yapılarak üzeri oluklu kiremit ile kaplanmıştır. Kuzey ve Güney yönlerinde olmak üzere yuvarlak Kemerli 2 yapısı bulunmaktadır. Bedestenin 1561 yılında yaptırılan Mimar Sinan Camisine gelir getirmek için Firdevs Bey vakfiyesi kapsamında yaptırıldığı bilinmektedir.

Daha önce depo olarak kullanılan yapı 1967 yılında Çarşı olarak hizmete açılmıştır. Dükkanlar ahşap aksam ve bölünerek birbirinden ayrılmıştır. Yapının içerisinde halen Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak özel şahıslara kiraya verilmiş dükkanlar bulunmaktadır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor