ISPARTA ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ULUSOY EĞİRDİR'DE İNCELEME YAPTI


Yaşam 13.07.2020 22:54:00 0
ISPARTA ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ULUSOY EĞİRDİR

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy Eğirdir Fidanlık Müdürlüğüne ziyarette bulunarak çalışmaları yerinde denetledi.
Bölge Müdürü, Bölge Müdürlüğü Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Ahmet Şahan, Eğirdir Fidanlık Müdürü Sevim Özbey ve çalışma ekibi eşlik etti.
Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde 2020 yılı çalışma programları, yeni yapılan ekim yastıkları, fidan üretimi ve bakımı, yeni alınan Başak 2110S marka traktör, çapa rodavatör, silindir, mibzer, fidan yastık makinası, çim biçme makinesi, yıkama makinesi, fidan sökme ve taşıma ataşmanı, gres pompa makinesi, çapa makinesi, motorlu tırpan, frezeli yastık arası çapa makinesi, 3.5 tonluk römork, tamburlu çayır biçme makinesi, açılır kanatlı ilaçlama makineleri ve ekipmanlarla, üretimi tamamlanan 5.5 milyon ve bakımları yapılan 4.730.000 fidanla ilgili incelemelerde bulunarak, tohum üretim çalışmalarıyla ilgili gözlem yaptı.
Bölge Müdürü Refik Ulusoy; ormanların sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli olan fidanların kaliteli olması çok önemlidir. Bu nedenle tohum temininden, fidan üretimine kadar çok hassas bir çalışma yapılarak, hem biyolojik çeşitliliği korumak, hem de kaliteli ormanlar oluşturma görevimizi iyi yapmalıyız. Son yıllarda Isparta da cazibesi yükselen lavanta fidanı üretimi konusunda Fidanlık Müdürü Sevim Özbey’ den bilgi alarak, Lavanta fidanı talebinin arttığını bu nedenle 2020 yılında hedeflenen 650.000 adet lavanta fidanı üretiminin ve diğer programların zamanında gerçekleştirilmesi talimatında bulunarak yapılan çalışmalar için tüm ekibe teşekkür etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması
Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu? Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu?
Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı