ISPARTA SAĞLIK – SEN’DEN BAKAN KOCA’YA TAM DESTEK


Sağlık 13.04.2020 18:06:00 0
ISPARTA SAĞLIK – SEN’DEN BAKAN KOCA’YA TAM DESTEK

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Personeline şiddet cezalarının yarı yarıya artırılması başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yeni haklar getiren Yasa Teklifi için tüm Milletvekillerine destek çağrısında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın çağrısına tam destek verdiklerini bildirdi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN

YENİ YASA TEKLİFİ HAZIRLANDI

Koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına yeni haklar getiren Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet yasa tasarısı Ak Parti ve MHP tarafından Meclis'e sunuluyor. Sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili hazırlanan kanun teklifi sağlık sektöründeki tüm personeli kapsıyor ve gerek kamu gerek özel tüm sağlık çalışanlarının tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezaların yüzde 50 oranında arttırılmasını ön görüyor.

BAKAN KOCA; “TÜM MİLLETVEKİLLERİMİZİ

YASAYA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Bilindiği gibi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, söz konusu yasanın TBMM Genel Kuruluna sunulması ve görüşmelerine başlanması sırasında Meclisteki tüm Milletvekillerini yasaya destek vermeye ve yasanın ‘oy birliği’ ile meclisten geçmesi konusunda çağrıda bulunmuştu.

DEMİRALAY; “SAĞLIK BAKANIMIZA

DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve Memur – Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Koronavirüs önlemleri kapsamında Sağlık Personeline şiddet cezalarının yarı yarıya artırılması başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yeni haklar getiren Yasa Teklifi için tüm Milletvekillerine destek çağrısında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın çağrısına tam destek verdiklerini bildirdi. Başkan Demiralay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, sağlık çalışanlarımız yıllardır şiddete maruz kalmaktadır. Artık buna bir dur demenin zamanı gelmiş ve geçmektedir.

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELENİN EN ÖN SAFINDA

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OLDUĞU UNUTULMAMALI”

Sağlık Çalışanlarımıza yönelik şiddet yasası konusunda yeni bir yasa tasarısı hazırlanması bizi son derece memnun etmiştir. Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz ve şu günlerde savaşın ön safhalarında sağlık çalışanlarının yer aldığı asla unutulmamalıdır.

“BU YASA MECLİSTEN GEÇTİĞİNDE

ÇALIŞANLARIMIZ RAHATLAYACAK”

Bilindiği gibi, Bakanlığımız talebi doğrultusunda sağlık çalışanlarımız için 32 bin ek personel alımı, performans ödemelerinin en üst tavandan verilmesi gibi kararlar alınmış ve uygulamayı konulmuştu. Şimdi ise sağlıkta şiddetin engellenmesine ilişkin kamuoyunda bilinen yasa teklifi hazırlanıyor. Bu yasa tasarısı sadece kamuda çalışanlarımız değil, tüm kamu, özel sağlık çalışanlarımızı ilgilendiriyor. Doktor, hemşire, ebe, sağlıktaki şoför, ambulans şoförleri, güvenlik, temizlik, yani sağlıkla ilgili çalışma içerisinde olan hangi personelimiz varsa onların tümünü kapsayan teklif. Kamu, özel tüm sağlık çalışanlarımızın tehdit, hakaret, yaralama, görevi erteleme suçları söz konusu olduğunda cezalar yüzde 50 oranında arttırılıyor. Aynı şekilde bu suçlar işlendiğinde ceza söz konusu olduğunda bunlar erteleme, hükmün açıklanmasının ertelenmesine konu olmayacak suçlardan sayılacak. Mağdur personeli faile hizmetten eğer başka bir kişi varsa, kaçınma hakkı verilecek. Hastaya ilk yardıma gidildiğinde birden fazla doktor bulunuyorsa ve doktorun birisiyle polemiği, kavgası, mahkemesi varsa, bir başka doktor olması kaydıyla çekinme hakkı tanınacak. Tasarıda sağlık çalışanlarına şiddette hapis cezası ile cezalandırmanın öngörülüyor.

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASININ

GÜNCELLEŞTİRİLMESİ BİZİ

SON DERECE MUTLU EDİYOR”

Dolayısıyla, biz Sağlık – Sen Isparta Şubesi olarak, sağlıkta şiddet yasasının yeniden ele alınarak güncellenmesinden son derece mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Hatta, bu yasa tasarısının şu anda görüşülen infaz yasasına eklenerek şu günlerde çıkarılması yani meclisten geçirilmesi de gündemde. Eğer böyle olursa yasa daha kısa zamanda meclisten geçeceği ve uygulamaya konulacağı için bu bizi daha da memnun edecektir” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü