ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ UYGULANDI


Sağlık 21.12.2019 16:56:00 0
ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ UYGULANDI

Şehir Hastanesi Cerrahi Polikliniğine başvuran ailesinde kitle öyküsü bulunan 35 yaşlarındaki erkek hastaya, yapılan tetkikler sonucunda Çekumda Kitle teşhisi konuldu.

Genel Cerrahi Uzmanları Murat OKUDAN ve Velican YARAR tarafından Laparoskopik Çekum Cerrahisi ameliyatına alınan hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanları Murat OKUDAN: “Laparoskopik Cerrahi dünyada özellikle Genel Cerrahi vakalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

İleri Laporoskopik Cerrahi ise, daha problemli vakaların cerrahisinde yapılan kapalı işlemlerdir. Örneğin; mide, ince bağırsak, kalın bağırsak cerrahileri eskiden açık cerrahi olarak yapılırken, teknolojinin gelişmesi, laparoskopik deneyimlerin artması nedeniyle bu organ hastalıkları da kapalı olarak ameliyat edilmektedir.

Biz Isparta Şehir Hastanesi’nde son 1,5 yıldır ileri laparoskopik cerrahi işlemlerini yaygın olarak yapmaktayız...Obezite cerrahisi yapıyoruz.. Özellikle rektum kanserleri gibi  kalın bağırsağın sol kısmının kanserlerini uygun vakalarda rutin şekilde kapalı olarak yapmaktayız. Kalın bağırsağın sağ tarafının cerrahisi teknik olarak daha zordur. Bugün ilkini yaptığımız cerrahi yöntemle sağ taraf kalın bağırsak cerrahilerini de yapmaya başladık.

Yaptığımız işlemlerin 0,5-1 cm arasında değişen 3-4 adet kesiden bu işlemleri yaptığımız için hastanın ameliyat sonrası ağrıları çok az olmakta, erken ayağa kalkmakta ve en önemlisi de çok erken taburcu olarak normal aktif hayatına hızla geri dönebilmektedir. Bu nedenle laparoskopik işlemler hasta açısından da çok çok avantajlıdır” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir
Gülistan kapalı pazaryeri çalışmaları hızla devam ediyor Isparta Belediyesi, Gülistan Mahallesi’ne kapalı pazar alanı ve meydan yapımı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında temeli atılan, 100 pazarcı esnafının rahatça yerleşebileceği şekilde tasarlanan ve vatandaşların konfor