ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ UYGULANDI


Sağlık 21.12.2019 16:56:00 0
ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNDE İLK KEZ UYGULANDI

Şehir Hastanesi Cerrahi Polikliniğine başvuran ailesinde kitle öyküsü bulunan 35 yaşlarındaki erkek hastaya, yapılan tetkikler sonucunda Çekumda Kitle teşhisi konuldu.

Genel Cerrahi Uzmanları Murat OKUDAN ve Velican YARAR tarafından Laparoskopik Çekum Cerrahisi ameliyatına alınan hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanları Murat OKUDAN: “Laparoskopik Cerrahi dünyada özellikle Genel Cerrahi vakalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

İleri Laporoskopik Cerrahi ise, daha problemli vakaların cerrahisinde yapılan kapalı işlemlerdir. Örneğin; mide, ince bağırsak, kalın bağırsak cerrahileri eskiden açık cerrahi olarak yapılırken, teknolojinin gelişmesi, laparoskopik deneyimlerin artması nedeniyle bu organ hastalıkları da kapalı olarak ameliyat edilmektedir.

Biz Isparta Şehir Hastanesi’nde son 1,5 yıldır ileri laparoskopik cerrahi işlemlerini yaygın olarak yapmaktayız...Obezite cerrahisi yapıyoruz.. Özellikle rektum kanserleri gibi  kalın bağırsağın sol kısmının kanserlerini uygun vakalarda rutin şekilde kapalı olarak yapmaktayız. Kalın bağırsağın sağ tarafının cerrahisi teknik olarak daha zordur. Bugün ilkini yaptığımız cerrahi yöntemle sağ taraf kalın bağırsak cerrahilerini de yapmaya başladık.

Yaptığımız işlemlerin 0,5-1 cm arasında değişen 3-4 adet kesiden bu işlemleri yaptığımız için hastanın ameliyat sonrası ağrıları çok az olmakta, erken ayağa kalkmakta ve en önemlisi de çok erken taburcu olarak normal aktif hayatına hızla geri dönebilmektedir. Bu nedenle laparoskopik işlemler hasta açısından da çok çok avantajlıdır” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?