Kültür

Kültür Haberleri

ISPARTA TARİHİYLE YÜZLEŞİYOR


Kültür 30.11.2019 19:52:00 0
ISPARTA TARİHİYLE YÜZLEŞİYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri, Isparta Belediyesinin destekleriyle ‘Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor Projesi’ düzenledi. Proje kapsamında Isparta’nın tarihi yerlerinin tanıtımı ile ilgili farkındalık oluşturulmak istenirken, proje Firdevs Bey Bedesteni ve Tarihi Üzüm Çarşısının tanıtımıyla start aldı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in destekleriyle başlatılan projenin ilki Valilik arkasındaki meydanda gerçekleştirildi. SDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Projesi (HİTÖP) kapsamında program Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ile Isparta Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisiyle başladı. Down sendromlu gençler ve belediye mehteran ekibi meydanı dolduran öğrenci ve vatandaşlara mehteran gösterisi sundu.

SDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencilerinden Selma Karaman ve Feyza Özfidan, geçmişi 500 yıla dayanan Firdevs Bey Bedesteni, Tarihi Üzüm Çarşısı ve Mimar Sinan Cami hakkında bilgiler, bedesten ve çarşı esnafının anılarını içeren bir sunum yaparken, projeye verdiği katkılarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibine teşekkür ettiler.

Programda bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, tarihi bir ana tanıklı ettiklerini dile getirdi. Isparta’nın unutulan tarihini farkındalıkla ortaya çıkarmak için uğraştıklarını söyledi. Unutulmuş tarihi ‘Isparta Tarihiyle Yüzleşiyor’ adı altında projeyle tanıtmaya başladıklarını, bunu gerçekleştirmek için proje hazırlayan öğrencilere de teşekkür eden Başkan Yardımcısı Gözgün, “Genç kardeşlerimiz bizi o kadar çok mutlu ettiler ki, bu proje hep birlikte Isparta’nın projesi. Bu proje Türkiye’nin dört bir tarafından 92 bin öğrencisiyle SDÜ ve ISUBÜ öğrencileri olarak evet biz Isparta’nın tarihini çok sevdik, merak ettik ve bununla birlikte Ispartalıyla bu tarihi tekrardan gün yüzüne çıkartalım gelen tüm turlara ve vatandaşa karşı bir farkındalık oluşturalım istedik. Arkamızda Firdevs Bey Bedesteni, yan tarafımızda Üzüm Pazarı. Bu hazırlanan etkinlik projesinin mimarlarından başta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederim. Kimliksiz şehirler maalesef ki kimliklerini kaybeden şehirler tarihlerini unutan şehirlerdir. Isparta bir tarihe sahip. Bu tarih Firdevs Bey, Üzüm Pazarı, yanında Mimar Sinan Cami, Kavaklı Cami, İplikçi Cami, Ulu Cami ve yine yanında tarihi hamamı, askeri bina, millet kıraathanesi olarak kullanılan alan ve niceleri ile Isparta esnafı. Evet biz birlikte bir Isparta’yız. Bu Isparta’yı bu genç kardeşlerimizle birlikte daha da güzel tanınırlığa taşımak istiyoruz. Bu projeye el veren tüm SDÜ öğrencilerimize, Karınca Derneğimize ve buraya eşlik eden bu tanınırlığa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Firdevs Bey Bedesteni ve Üzüm Pazarı esnafımızla bir toplantı gerçekleştireceğiz. Ne yapabilirizi tartışacağız. Yeniden düzenlenmelere gireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün ve öğrenciler ilk olarak Kanuni Sultan Süleyman döneminde Isparta Valisi Firdevs Bey tarafından 1561 yılında, Mimar Sinan Camii’ne gelir sağlamak amacıyla yaptırılan bedesteni ve ardından da Tarihi Üzüm Pazarını gezdiler ve buradaki esnafla sohbet ettiler.

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(1).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(2).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(3).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(4).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(5).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(6).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(7).jpg

30-11-2019-isparta-tarihiyle-yuzlesiyor-(8).jpg


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor