ISPARTA ÜZÜM PAZARI PROJESİNE 2 MİLYON TL


Kültür 22.08.2020 22:39:00 0
ISPARTA ÜZÜM PAZARI PROJESİNE 2 MİLYON TL

Üzüm Pazarı Restorasyon Projesi’ne kültür fonundan 2 milyon TL aktarılacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Isparta Belediyesi’nin Üzüm Pazarı Çarşısı’nda yapacağı restorasyon projesi için İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Katkı Payı’ndan 2 milyon TL aktarılacağını açıkladı.

Isparta Belediyesi’nin tarihi projesi Üzüm Pazarı Restorasyonu için kültür varlıkları fonları harekete geçiyor. 200 yıllık tarihi çarşıyı kurtarma projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra İl Özel İdaresi de katkı sunacak. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdaresi Kültür Varlıkları Katkı Payı bütçesinden Isparta Belediyesi’ne 2 milyon TL nakdi destek verileceğini açıkladı. Başkan Keskin, şu açıklamayı yaptı:

 

“Devletimiz, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunması için oluşturulan fondan tarih ve kültür varlıklarımızı koruma projelerine bu zamana kadar önemli katkılar yapıldı. İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz bu kaynakların etkin ve verimli kullanılması noktasında oldukça hassas bir çalışma yürütmektedir. Bu doğrultuda kültür varlıkları katkı payından Isparta Belediyesi’ne 2 milyon TL destek sağlanması yönünde önemli bir karar alınmıştır. Bu para, Isparta Belediyesi tarafından yapılacak kapsamlı çalışma için Isparta Belediyesi’ne aktarılacaktır. Şehrimizin tarihi dokularını bu sayede ortaya çıkarıp, turizm alanında da şehrimize katkı sağlayacağız. Sürece katkı sağlayan Sayın Valimize, Sayın TBMM Başkanvekilimize, sayın milletvekillerimize, meclis üyelerimize ve İl Özel İdaremize ayrı ayrı teşekkür eder, her daim şehrimize hizmet etme arzusuyla saygılar sunarım.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması