Isparta Valisi Seymenoğlu Düğün Salonu İşletmecileriyle Görüştü


Gündem 19.06.2020 16:24:00 0
Isparta Valisi Seymenoğlu Düğün Salonu İşletmecileriyle Görüştü

Vali Seymenoğlu Düğün Salonu İşletmecileriyle Görüştü

Pandemi sonrası tedbirli normale dönüş adımları devam ederken yaklaşık 3 aydır faaliyetlerine ara verilen düğün salonu işletmecileri Vali Ömer Seymenoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede düğün salonu işletmecilerinin talep ve önerileri dinleyen Vali Seymenoğlu iletilen öneriler hakkında görüş alış verişinde bulundu. Isparta’da faaliyet gösteren 32 düğün salonu adına temsilcilerin katıldığı görüşmede İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya da hazır bulundu. 

Cumhurbaşkanlığımız tarafından pandemi sonrası tedbirli normale dönüş adımları kapsamında düğünlerin 1 Temmuz itibariyle yapılabileceği açıklanmış, Sağlık Bakanlığı tarafından da “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” güncellenerek, “Nikah ve düğünlerde alınması gereken önlemler” başlığı altında düğünlerde uyulması gereken kurallar belirtilmişti. Bu önlemlerin başında maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen gelirken, rehberde uyulması gereken tüm kurallar detaylı olarak anlatılmış durumda.

Vali Seymenoğlu yaptığı açıklamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması halinde 1 Temmuz’dan itibaren düğün törenlerinin Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan esaslara göre yapılabileceğini belirterek düğün salonu işletmecileri ile düğün sahipleri arasında yapılacak sözleşmelerin mutlaka rehberde belirtilen kurallara uyulması taahhüdüyle imzalanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ilimizde yaygın olan aynı tabaktan düğün yemeği ikramının ise bu süreçte mümkün olamayacağının altını çizen Vali Seymenoğlu işletmecilerin, düğün sahiplerinin ve konukların bu kurallara uymasının salgının ilimizde kontrolü açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü