ISPARTA’YA KENDİ ÜRETTİĞİ ALABALIĞINI TANITMAK İÇİN DÜKKAN AÇTI


Gündem 12.02.2021 00:52:00 0
ISPARTA’YA KENDİ ÜRETTİĞİ ALABALIĞINI TANITMAK İÇİN DÜKKAN AÇTI

Su Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir’in en büyük şikayeti, Isparta’nın kendi su kaynaklarında ürettiği alabalığını kendi halkının tüketmemesi ve tanımaması. Başkan Aydemir, alabalığımızı tanıtmak ve tattırmak için cadde üzerinde işyeri açtı. Alabalığın meşe dumanı aroması ile pişirilmiş füme türü de buradan temin edilebilecek.
 
Tarım ve hayvancılık sektörü kapsamındaki su ürünleri alanı da Isparta için önemli bir potansiyel taşıyor. Su kaynakları açısından oldukça zengin olan Isparta’da yavru alabalık üretimi ile alabalık yetiştiriciliği ciddi bir sektör haline geldi. Yıllık 3 milyon dolarlık ihracat hacmine sahip olan su ürünleri alanında Isparta en çok alabalık ve kerevit ihraç ediyor. Türkiye’de en çok alabalık üretim ve yetiştirme kapasitesine sahip şehir Isparta. Karacaören Barajı, diğer sulama göletleri ile doğal su kaynaklarının yataklarında kurulan alabalık yavru üretme ve yetiştirme tesislerinde yıllık 5 bin ton balık üretiliyor. Porsiyonluk aşamasına gelinceye kadar yetiştirilen balıkların yarısı Avrupa’ya ihraç ediliyor, diğer yarısı ise iç piyasada değerlendiriliyor. Turizm sektörünün yoğun olduğu Antalya, Isparta’nın en önemli pazarları arasında.
 
Alabalık yetiştiricilerinin kurduğu Su Ürünleri Üreticileri Birliği de sağlık açısından çok önem taşıyan balık tüketiminin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıyor. Birlik Başkanı Mustafa Aydemir, Isparta’daki alabalık tüketiminin az olmasından sürekli yakınıyordu. Aydemir, kendi  çapında bir çözüm buldu. Eski Müftülük karşısında bir işyeri kiralayan Aydemir, başta Isparta’nın üretimindeki alabalık ve tatlı su levreği olmak üzere çeşitli balık çeşitlerinin yer aldığı Aydemir Balıkçılık işletmesini hizmete açtı. Aydemir Balıkçılığın satışa sunduğu ürünler arasında alabalık ile tatlı su levreği olarak bilinen sudak da yer alıyor. Bu ürünler işletmede flato olarak da satışa sunulacak. Alabalık ile ilgili dikkat çeken bir ürün ise füme. Çok fazla bilinmeyen meşe dumanı aroması ile pişmiş alabalık fümesi paket olarak satışa sunulacak. Bu ürünlerin dışında levrek, çupra da yer alacak.
İşletmeci ve Su Ürünleri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, kendi çiftliğinde yetiştirdiği alabalıkları satışa sunduklarını söyledi. Aydemir Balıkçılık şu an pandemi nedeniyle gel-al sistemi ile çalışacak. Müşteri isterse satın alınan balık için pişirme imkanı da bulunuyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak