ISPARTARAY’DA ÖN FİZİBİLİTE TAMAM


Siyaset 5.10.2022 16:49:00 0
ISPARTARAY’DA ÖN FİZİBİLİTE TAMAM

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim vaatleri arasında yer alan IspartaRayProjesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Başkan Başdeğirmen’in göreve geldiği günden buyana üzerinde yoğun mesai harcadığı projede ön fizibilite çalışmaları tamamlandı. Buna göre Gar-Üniversite, Gar-Havalimanı IspartaRay Projesinde ön fizibilite çalışmaları gerçekleşti. 10.250 metrelik Gar-Üniversite hattı toplam 6 istasyondan oluşacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları yetkilileri IspartaRay Projesi ile ilgili Başkan Başdeğirmen’e ön fizibilite sunumu yaptı.

TCDD Genel Müdürlüğü Teknik Etüt Proje Müdürü Dr. Kamil Demircan, geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) yetkilileriyle, IspartaRay Projesini görüşmek üzere şehre geldiklerini bir dizi incelemelerde bulunduklarını ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte toplantı yaptıklarını söyledi, projeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

IspartaRay ile ilgili ön fizibilite çalışması yaptıklarını aktaran Dr. Kamil Demircan, çalışma hakkında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgiler verdi. Demircan, IspartaRay Projesinin ön maliyetinin, yolcu talebinin çıkarılması ile işletme gelir ve giderlerinin hesaplanması yönünde fizibiliteler yaptıklarını dile getirdi. Demircan, “Çalışmaya doğru bir altlık sağlayabilmek için güzergahında nasıl olmasıyla alakalı bir ön çalışma yaptık. 2 güzergahta Gar-Üniversite, Gar-Havalimanı arasındaki güzergah koridorları da, güzergah çerçevesinde, güzergah bakış açısıyla inceledik. Bunun yanında bir de Şehir Hastanesi geçişinde özellikle IspartaRayBanliyo Hattının hemzemin kesişimini önlemek için de bir kavşak tasarımımız oldu” dedi.

TCDD yetkilileri tarafından IspartaRayBanliyo Hattına ilişkin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e sunum yapıldı. İlk güzergahtaki proje Isparta Garından başlıyor ve 10,250 metre uzunluğunda bir hatla Üniversite-KYK yurtlarına kadar devam ediyor ve garla birlikte hatta 6 istasyon bulunuyor. İstasyonlar Gar, Şehir Hastanesi, Merkez Isparta, Çünür Yenişehir, Üniversite ve KYK yurtları olarak öngörülüyor. Diğer hat ise Gar-Havalimanı olarak planlandı.


Sivas'ta uluslararası güreşçiler mindere çıktı Sivas'ta uluslararası güreşçiler mindere çıktı
Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması
Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü Tamer Kıral, Ekrem İmamoğlu ile görüştü
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev