ISUBÜ’lü Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor


Gündem 31.10.2021 12:21:00 0
ISUBÜ’lü Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor

ISUBÜ Atabey Meslek Yüksekokulu öğrencileri, proje kapsamında doğayı tanıyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atabey Meslek Yüksekokulu’nun geliştirdiği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği “Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor” projesinin bugün ilk etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenciler, proje kapsamında bir günlerini at çiftliğinde geçirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projede öğrencilerin doğayı daha iyi tanıtması, doğayı koruması ve geleceklerine sahip çıkması amaçlanıyor.

“Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor” projesi ilk etkinliğini Deregümü Köyü’ndeki at çiftliğinde gerçekleştirdi. Etkinliğe ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’ ve Rektör Yardımcıları da katılım gösterdi.

Düzenlenen etkinlikte at binme keyfini yaşayan öğrenciler, duygularını şu şekilde anlattı. “Hocalarımızla birlikte çok güzel bir etkinlik planladık güzel oldu gerçekten hep birlikte atları tanımaya ve binmeye geldik hem güzel açık hava kahvaltısı oldu gerçekten güzel bir organizasyon bence değerlendirilmeli herkes buraya gelip atları görüp tanımalı çiftliği de değerlendirmeli bence ben kendi adıma güzel buldum.   Hocalarımız bizleri buraya gezdirmek için getirdi burası çok güzel bence keşfedilmesi gereken bir yer birlikte geldik ve çok keyifli anlar yaşıyoruz.”

“Gençler Doğayı Tanıyor, Koruyor, Geleceğine Sahip Çıkıyor” projesinin detaylarını paylaşan Proje Koordinatörü ISUBÜ Atabey Meslek Yüksekokul Öğretim Görevlisi Dr. Oğuzhan Kaygusuz, “Güncel etkinliklerle gençlerimizle doğayı tanıyoruz. Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atabey Meslek Yüksek Okulu kapsamında kabul edilen projemiz çerçevesinde gençler doğayı tanıyor koruyor geleceğine sahip çıkıyor adı altında sunduğumuz bu projede gençlerimizi daha çok çevre doğa ve hayvan sevgisine yönlendirecek aktiviteler koymaya çalıştık bu kapsamda milli parklarımızın tanıtılması milli parklardaki bio çeşitliliğin doğal düzenin korunmasıyla ilgili aktiviteler koyduk ata sporumuz at biniciliği sonra unutulmaya yüz tutmuş okçuluk sporu yine doğal boyama GDO’lu ve ata  tohumların  öğrenciler tarafından tanınması mağra bio çeşitlerinin öğretilmesi yine aynı şekilde erozyon  ve erozyonun zararları ve toprağın önemiyle ilgili güzel güncel etkinliklerimiz var bu kapsamda gençlerimizi seçerek bu konuda uzman eğitmenler aracılığıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, öğrencileri sosyal medyadan uzaklaştırmayı amaçladıklarını belirterek “Yıl boyunca öğrenci arkadaşlarımızı doğayla buluşturmak istiyoruz. Üniversitemiz Atabey Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimizle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı ile üniversitemiz adına desteklenen gençlik projeleri, doğayı koruma, doğayı sevme proje etkinliği kapsamında bu anlamda Isparta’da bulunan at çiftliğine geldik amacımız proje ile genç arkadaşlarımızı öğrencilerimizi sosyal medya belasından kurtarıp doğayla baş başa, doğa sevgisini bir şekilde doğa meşguliyetini genç arkadaşlarımıza aşılamak amacıyla buradayız. At çiftliğinde tüm öğrenci arkadaşlarımızı atlara bindirerek atların özelliklerini teknik özelliklerini biyolojik özelliklerini anlatarak o genç kardeşlerimize at sevgisini aşılamak ikinci aşaması ülkemizde bulunan milli parkların öğrenci arkadaşlarımızı bir şekilde gezdirerek orada da rehabilitasyon etkinliklerini yapmak yine ata tohumlarımızı bu genç arkadaşlarımızla birlikte ekim dikimini yaparak onlara tohum sevgisini ata tohumunun özelliğini genetiği değiştirilmiş organizmalı tohumların avantajları veya daha çok dezavantajlarını arkadaşlarımıza anlatmak yine mağaralardaki bio çeşitliliğini anlatmak gibi çok farklı etkinliklerimiz olacak buradaki amaç öğrenci arkadaşlarımıza ders ortamından sosyal medya ortamından bir nebze olsun kurtarıp bu kapsamda doğayla hep birlikte baş başa farklı bir bakış açılarını aşılamak istiyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızı olabildiğince doğayla baş başa iç içe bir şekilde sosyal etkinliklerle bir şekilde buluşturmak istiyoruz” dedi.

Rektör Diler, Rektör Yardımcıları, Atabey MYO hocaları ve öğrenciler at çiftliğinde bulunan atlat hakkında bilgi alıp ata binerek keyifli anlar yaşadılar.


Minteks Sanat Akademisi'nde renkli kutlama! Minteks Sanat Akademisi'nde renkli kutlama!
DEÜ 23 Nisan'da çocuklara emanet DEÜ 23 Nisan'da çocuklara emanet
Bursa'da geleceğin başkanından ilk talimat 'kentsel dönüşüm' Bursa'da geleceğin başkanından ilk talimat 'kentsel dönüşüm'
Başkan Ömeroğlu koltuğunu çocuklara devretti Başkan Ömeroğlu koltuğunu çocuklara devretti
Başkan Zeyrek, makamını Küçük Ceylin’e devretti Başkan Zeyrek, makamını Küçük Ceylin’e devretti