ISUBÜ MEZUNİYET TÖRENİ SANAL ORTAMDA YAPILDI


Eğitim 25.09.2020 19:01:00 0
ISUBÜ MEZUNİYET TÖRENİ SANAL ORTAMDA YAPILDI

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2019-2020 yılı Mezuniyet Töreni sanal ortamda gerçekleştirildi. ISUBÜ Medya Merkezi Stüdyosunda mezun öğrencileri temsilen 4 öğrenci ile yüz yüze diğer öğrenciler ve aileleri ile sanal ortamda gerçekleşen Mezuniyet Töreni,  ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in katılımı ile Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Zoom'dan gerçekleşen MEzuniyet Töreni ISUBÜ TV yotube hesabından canlı olarak yayımlandı.

İlk olarak mezun öğrenciler adına Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü mezunu Mehmet Yücel, duygu ve düşünceleri dile getirdi. Mehmet Yücel yaptığı konuşmada; “Öğrenimimiz süresince bizlerin yanında olarak ve bizlere gereken her türlü bilgiyi esirgemeden sunan değerli hocalarımıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi ve Üniversitemizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.  Bu bir ayrılış değil üniversitemiz ile birlikte yeni bir başlangıç, daha güzel bir gelecekte kucaklaşmak dileği ile saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Mezuniyet törenine online katılan öğrenciler ve velileri de duygu ve düşüncelerini belirttikten sonra ISUBÜ Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, konuşmasını yaptı.

Rektör Diler, “ISUBÜ Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, konuşmasını yaptı. Rektör Diler, “ Gözbebeğimiz olan gençlerimizi hayata uğurlamaya hazırlandığımız bu mutlu günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum.Gönül arzu ederdi ki bu mezuniyetimizi de Hep birlikte aynı ortamda coşku içerisinde kutlayalım. Maalesef ülkemizde olduğu gibi tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisi, bu istek ve heyecanımızı yaşamaya müsaade etmedi. Bizde önce insan sağlığı dedik ve pandemi sürecinde, mezuniyet kutlamasını çevrimiçi gerçekleştirmek, sizlerin ve ailelerinizin heyecanına ortak olmak istedik.

Sevgili Gençler!

 Türkiye’de yeni hayata geçen “Uygulamalı Bilimler Üniversitesi”  modelinin öncü kurumlarından biriyiz. Sahip olduğumuz bu vasıflarla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yakın gelecekte örnek gösterilen ya da model kabul edilen bir kurum olacağına inanıyoruz. Kalpleri mezuniyet heyecanı içerisinde çarpan sevgili öğrenciler, Bu törenin asıl aktörleri sizlersiniz.  Üniversitemizi kazandığınızı öğrendiğiniz zaman belki buruk bir sevinç yaşadınız. Bir okul kazandığınız için sevinçli, ama bilmediğiniz bir yerde yaşayacağınız için tedirgin… Ama hayat böyledir; tanımadığımız şeyleri sevemeyiz. Ortama alıştıkça, oradaki insanları tanıdıkça sevmeye başlarız. Sizler de bu şehre ve bu okula alıştınız. Arkadaşlıklar edindiniz. Buradaki güzellikleri keşfettiniz. Dersler, sınavlar derken mezun olma noktasına geldiniz. Şimdi okul ortamındaki eğitimin sona erdiği ve hayatın başka bir yükünün omuzlarınıza yükleneceği bir dünyaya atılıyorsunuz. Çalışma hayatının büyülü atmosferine gireceksiniz. Burada da sizi birçok zorluk bekliyor olabilir. Ama okurken o çetin sınavları nasıl başarmışsanız, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı nasıl öğrenebilmişseniz iş hayatında karşınıza çıkacak zorlukların da üstesinden geleceğinize inancımız sonsuzdur. Sabırlı ama azimli olmak bunu için yeterli olacaktır. Bilime ve bilgiye yabancı kalmadan kendimizi geliştirerek aziz bildiğimiz bu güzel Türkiye’yi arzu ettiğimiz yüksek hedeflere taşımalısınız.  Bunun için okullar bitse bile yeni bilgiler öğrenmenin, eğitimin hayat içerisinde devam edeceğini unutmamalısınız.

Değerli anne ve babalar,

Bizim toplumumuzda aile bağları çok güçlüdür. Bu çocuklar sizin verdiğiniz güçlü aile destekleriyle zorlukları aştılar. Hiç bitmeyecek olan sevgilerinizle kişilik kazandılar. Ancak onların da yetişkin bir insan olarak kendilerini ifade etmelerine lütfen fırsat veriniz. Bu güzel çocuklar kendi ayakları üzerinde durmayı ve Türkiye sahnesinde yerlerini almayı öğrensinler. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 Türkiye’sini inşa edecek olan bu gençlerimize güvenimiz sonsuzdur. Değerli öğretim elemanlarımız, sevgili hocalarım, Ellerinize birer emanet olarak gelen bu gençlerin bilgi, beceri ve davranış repertuarlarını geliştirmek için yıllarca emek verdiniz. Yeri geldi, bir hoca, bir amir ciddiyetiyle yaklaştınız; yeri geldi bir anne baba şefkatiyle sevdiniz onları. Dersler verdiniz, bilgiler öğrettiniz. Onlara arzu ettikleri mesleğin vasıflarını kazandırabilmek için bir sanatkar titizliğiyle uğraştınız. Ellerinize, emeklerinize, gönüllerinize sağlık.

Sevgili öğrenciler, Hayatın içinde gerçekten dönüm noktası diyebileceğimiz önemli başlangıçlar vardır. Yürümeye ya da konuşmaya başladığınız gün önemlidir. İlkokula başladığınız gün önemlidir. Bir meslek edinmek için sıcak aile ortamından kopup gurbete çıktığınız ve üniversiteye adım attığınız gün önemlidir. Ama içerisinde acı tatlı yüzlerce hatıranın yer aldığı üniversite öğrenciliğinin ardından mezun olacağınız gün de önemlidir. Bugün, işte o gündür. Dileğim yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır. Sizi bu duygular içerisinde yeni bir hayata uğurlarken, mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz umutlu ve günleriniz hep mutlu olsun diyor, gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Diler tarafından stüdyoda hazır bulunan başarılı öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldız Bolat’ın öğrencilere mezuniyet andını okutmasıyla birlikte öğrencilerin keplerini sembolik olarak atmasının ardından sona erdi. 

 

 

 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü