ISUBÜ Rektörü Diler’den 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı


Yaşam 8.03.2020 16:25:00 0
ISUBÜ Rektörü Diler’den 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler’in 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

“Kadınlar hayat arkadaşımızdır, can yoldaşımızdır.

Kadınlar, tadımız, ışığımız, ana kucağımız, gönül bucağımızdır.

Aile, mesut olma idealleriyle bir araya gelmiş insanların ortak nefesi demekse, kadın eşiyle birlikte o nefesten yuva yapan insandır. Hakikat böyledir, “değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan”dır.

Kıymetlerini bilelim.

Kadınlarımız, yuvasına sadık, çocuklarına vurgun, geleneklerine tutkulu, gönül şarkılarına sevdalı refikalarımız, eşlerimizdir. Kırıkları tatlı sözleriyle onaran, zorlukları sevgileriyle azaltandır onlar; huma kuşlarımızdır.

Kıymetlerini bilelim.

Unutmayalım!Dünyaya gelişimizin bütün mihnetini onlar çekti. Tenimizde onların nasırlı ellerinin sıcak dokunuşları var. Onların helal sütleriyle tutunduk hayata. Onların hünerli ellerinden çıkan ekmekle, aşla doyduk. Onlar temizledi, onlar giydirdi. Canımız yandığında onların şefkatine sığındık.   Sözün güzel olanını onlardan öğrendik. Onların terbiyesinden geçerek adam olduk.

Hatta bu topraklarbize sadece erkeklerin gazalarıyla vatan olmadı. Kadınlarımız, cephede ya da cephe gerisinde vatan müdafaaları yaptılar; erkekleriyle birlikte geçtiler o “ateşten gömlek” gibi sınavlardan. Memleket,  kadınlarımızın hünerli elleri ve üretken gönülleriyle yoğruldu. Ümrana kavuşmamız onların terleri ve gözyaşlarıyladır.

Kıymetlerini bilelim.

Derler ki insanı güzelleştiren kaşı, gözü, malı mülkü değil, sevgisi, merhametidir. Bırakın hayatın yükünü çekmeyi, annelik gibi ulvi bir sıfat dahi onları itibar ve ihtiram içinde yaşatmamız için yeter sebeptir. Sadece fıtraten sahip oldukları merhamet duyguları bile kadınlarımızı muhterem görmek için kafidir.

Onlar cefakar oldular, vefakar oldular, kadir-kıymet bildiler.

Hepimize düşen iş aynı kadirşinaslığı gösterip kıymetlerini bilmektir.

Bütün kültür kodlarımız bize bunu söylüyor.

Bu duygular içerisinde başımızın bahtı, gönlümüzün tahtı olan kızlarımızı, kadınlarımızı ve annelerimizi hürmetle selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Prof.Dr. İbrahim Diler

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?