ITKM PROJESİNİN MİMARI HASAN BALAMAN'IN AİLESİ AÇILIŞI HÜZÜNLE İZLEDİ


Gündem 5.07.2021 21:52:00 0
ITKM PROJESİNİN MİMARI HASAN BALAMAN

ITKM PROJESİNİN MİMARI HASAN BALAMAN'IN AİLESİ AÇILIŞI HÜZÜNLE İZLEDİ.

2004-2009 Yıllarında 32 Projeyle başlayıp, yüzlerce farklı proje ile Isparta’nın çehresini değiştiren, Belediye Eski Başkanı Hasan Balaman, 10 Nisan 2016 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Rahmetli Hasan Balaman'ın en önemli bir dev eseri olan ITKM projesi nihayet Ak Parti'i Şükrü Başdeğirmen tarafından kültür merkezi kısmı bitirilerek Isparta'lıların hizmetine sunuldu. Rahmetli Hasan Balaman'dan sonra sekteye uğratılan, siyasi mazeme yapılarak çürümeye terk edilen ITKM için bitmesi konusunda herkes umudunu yitirmişti. Ak Parti'li Şükrü Başdeğirmen 31 Mart 2019 seçimlerini kazanarak göreve gelmesiyle ilk icraatı bu dev eseri Isparta'ya kazandırmak için adım attı. Yapılan çalışmalar neticesinde ITKM'nin kültür merkezi kısmı bitirilip hizmete sunuldu.

Açılışına binlerce Isparta'lı akın etti.

Heyecanlı bir şekilde açılışa akın eden Isparta'lılar, dev eserin birinci etapıda olsa açılması karşısında mutluluklarını gizleyemediler.

Kültür merkezinde belediyenin düzenledikleri etkinlikleri izleyenler arasında önemli konuklar vardı. Başta TBMM Başkan vekili Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere, TMSF Bşkanı Muhiddin Gülal, Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz Siyasi parti il başkanları, stk temsilcileri ve çok sayıda vatandaş açılaşa katılarak bu önemli ana tanıklı yaptı. Katılımcılar arasında yine önemli isimler vardı. Itkm projesinin mimarı olan rahmetli Hasan Balaman'ın eşi Havva Balaman ve oğulları Ömer Faruk ile Furkan'da katılımcılar arasındaydı. Rahmetli Hasan Balaman'ın dev eserinin açılış programını gözyaşları arasında izlediler.

ITKM ismi Meydan AVM olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Isparta'ya daha yakışır bir isim olsun diye Itkm ismi Meydan AVM olarak değiştirildi. Meydan AVM ismide ilk olarak bugün kamuoyu İle paylaşıldı.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!