ITKM'Yİ GECİKTİRMEK EN BÜYÜK KAMU ZARARIDIR


Siyaset 5.11.2019 17:26:00 0
ITKM

ISPARTA Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TMSF ile imzalanacak ITKM protokolünün tapu devri ve bazı maddelerine muhalefet yapan MHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerine yönelik konuşmasında çok önemli mesajlar verdi:

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM konusunun görüşülmesi sırasında MHP ve İYİ Parti grubundan yapılan eleştirilere tek tek cevap verdi. Başdeğirmen, ITKM'ye ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu:

KARMAŞIKLIKLAR OLDUĞUNU GÖRDÜK

ITKM, Isparta için önemli bir konu. Uzun yıllardır tartışılıyor. Özellikle son 10 yılda birçok kez çeşitli tartışmalarla gündeme gelmiş. Bizim dönemimiz başladı hala gündemde. Bütün adaylar seçim girerken bu konu üzerinden konuştu. ITKM ile ilgili taahhütler verdik. Hepimizin buluştuğu ortak konu ITKM idi. Biz de söz verdik. Göreve geldikten sonra birçok konuda karmaşıklıklar olduğunu gördük. Yapılan yanlışlıklar, verilen tapular vardı. Geriye alınamayacak sözler verilmiş, adımlar atılmış.

 

MUHATABIMIZ DEVLET

Tüm arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu çözmek için uğraşıyoruz. 6 aydır çalışıyoruz. Muhataplarla görüşüyoruz. Buranın bitmemesi her geçen gün zarar. Yılda yüzde 10 imalat kaybı yaşanıyor. Yıkılmaya doğru giden bir süreç yaşıyoruz. 'Memleketin meselesi, bitirmek zorundayız' dedik. Boş durmadık. TMSF ile protokol görüşmeleri sürecinde borçların kapatılması talebini reddettik. Mahkeme süreci sonucunda alacakların faiziyle birlikte ödenmesini kabul ettirdik. Bizim muhatabımız devlet tarafından görevli yöneticilerdir. Siz bunu şirket olarak görebilirsiniz ama bizim muhattabımız TMSF'dir, devlettir. Cumhurbaşkanımız tarafından atanan kişilerdir. Devlet tarafından atanan bir ekip. Karşımızda Kadıahmetoğulları yok. Zerre kadar yoklar. Karşımızdakiler sıradan kişiler değildir.

 

AK PARTİ GRUBU OYU YETERLİ

AMA ORTAK AKIL OLSUN DİYORUZ

Biz burayı ortak akıl ile bitireceğiz dedik. Meclise getirdik. Getirmeyebilirdik. Hep beraber karar alalım istedik. Bu süreci istişare ile götürdük. Hep birlikte konuştuk. Bu konuya karar verirken Isparta halkını gözünüzün önüne getirin. Son 10 yıldır kısır çekişmeler nedeniyle bir arpa boyu yol alınamamış. 'Şu-bu, borç-alacak' derken bugünlere gelinmiş. 5 yıl önce bitseydi bu kadar sıkıntı olmazdı. Vatandaşımızın, esnafımızın psikolojisi bozuldu. Çevresindeki esnaf kan ağlıyor. Belediye olarak artık bu problemi ortadan kaldırmalıyız. Biz, bu belediyeye tamirci olarak gelmedik. Yatırımcı olarak geldik. Artık tamirciliği bırakalım. Yeni yatırımlar yapalım. Risk alarak bunu gündemden düşürelim. Bunu yapamazsak memleketimiz insanına ne cevap vereceğiz. 

 

 

110 DÜKKAN VERİLMİŞ

KREDİ, ANTALYA'DA HARCANMIŞ

Biraz cesaretli olalım. Memlekete hizmet cesaret gerektirir. Karşımızda devlet var, vatan hainleri yok. Muhatabımız TMSF'dir. Son 5 yılda 5 kez 'şu gün açılıyor, bugün açılıyor' diye tarih verilmiş. 2010'nda 110 dükkan verilmiş, 22 milyon TL kredi kullanmışlar. O parayla gidip Antalya Markantalya'yı bitirmişler. Bir kuruşunu buraya harcamamışlar. Artık ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. 70 dükkanı veriyoruz, '1 yıl sonra burası bitecek' diyorlar. Evet bizim görevimiz Belediyemizin ve halkımızın menfaatlerini korumak. Buranın bitmesi Belediyenin ve halkın menfaatinedir. Halkın menfaatini düşünüyorsa biran önce bitmesini sağlamalıyız.

 

ALACAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ

Bizim davalarımız devam ediyor. Alacaklar bitince faizleri ile birlikte alınacak. Risk almak zorundayız. Seçildiğimiz bu koltuklar rahat oturmamız için değil. ITKM'yi biran önce bitirmeliyiz. Herşey şeffaf. Kimse için zimmet ya da belediyeyi zarara uğratma sorunu yok. Asıl böyle kalması kamu zararıdır. Riski üstümüze alıp bu işi sürüncemeden kurtaracağız.  Eğer tek benim imzam bu işin bitmesi için yeterli ise ben o imzayı atıyorum. Zimmet cebe para atmak demektir. Vereceğimiz 70 dükkan zaten bizim değil. Bitince zaden devretmek zorundayız. AK Parti olarak şu an bu kararı alabiliriz. Sayımız yetiyor. Ama hep birlikte alalım istiyorum. Burada kamu zararını bitiyoruz. Bu karardan ötürü bu meclis ödül alacaktır. Belediyecilik cesaret ister. Allah katında yaptığımız işin doğruluğuna inanıyor ve tüyü bitmedik yetimin hakkını cebimize indirmiyorsak ben bu işten korkmam. "


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı