Iyi Parti'de iç savaş başladı Koray Aydın'ı tavsiye operasyonu

İYİ Parti kongreye gitme kararı aldı! 'Koray Aydın ekibi elenecek' iddiası


Siyaset 30.09.2022 22:57:00 0
Iyi Parti

İYİ Parti'de son dönemde HDP ve cumhurbaşkanı adayı konusunda parti içinde yaşanan kavgaların gün yüzüne çıkmasının ardından kongreye gitme kararı aldı. Kurultay sürecinin 7 Ekim'de ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla başlayacağı duyuruldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında, Başkanlık Divanı, milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda partinin 3’üncü olağan kurultayının yapılması kararı alındı. Kurultay sürecinin 7 Ekim'de ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasıyla başlayacağı duyuruldu.

Milletvekili adayı olacaklar...

Toplantıda ayrıca genel seçimlerde milletvekili adayı olacak partililerin, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamaları konusunda tavsiye kararı alındı.

İYİ Parti kulislerinde, Meral Akşener'in çatlak seslerin elendiği ve çok başlılığın son bulduğu bir Genel İdare Kurulu ile seçime gitmek istediği bunun için de kongreye gitme kararı alabileceği konuşuluyordu. Ve beklenen oldu, İYİ Parti kongreye gitme kararı aldı. 

Koray Aydın ve 'Koraycılar' elenecek

İYİ Parti içinde Koray Aydın'ın başını çektiği ve "Koraycılar" olarak bilinen ekibin çıkışları rahatsızlık yaratıyordu. Koraycılar'ın özellikle HDP ile ilgili iddialar konusunda harekete geçmek için zemin yokladığı iddia ediliyordi. Kurultay'da Koray Aydın ve Koraycı ekibin de eleneceği belirtiliyor. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”
Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı