ABD'li Fox TV'nin sunucusu Fatih Portakal'ın Libya hazımsızlığı! "Türkiye emperyalist bir ülke oldu" .


Gündem 7.01.2020 02:48:00 0
ABD

Her hareketiyle büyük tepki toplayan emperyalist Amerikan sermayeli 'nin provokatif sunucusu  bu kez de 'yi emperyalist olmakla suçladı. Türkiye'nin kendi denizlerinde petrol ve doğal gaz aramasından rahatsız olan Portakal, "emperyalist olduk" dedi. Amerikalı patronu Murdoch'tan maaş alan Portakal'ın emperyalist Batı ülkelerinin Ortadoğu başta olmak üzere  ve 'daki varlıklarını sorgulamadan, Türkiye'nin Libya hamlesini "emperyalizm" ile ilişkilendirmesi, Fox TV'nin Türkiye karşıtı sinsi algı operasyonlarından biri olarak daha dikkat çekti.

 


'nin 'de attığı adımlar, bölge üzerinde emelleri olan emperyalistleri olduğu kadar ülkemizdeki sözcülerini de çileden çıkarıyor.

 ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalayan Türkiye, doğal olarak bu ülkelerin hedefi haline geldi. Libya Mutabakatı ile dünyaya adeta ders veren Türkiye, bu hamlesi ile içerideki bazı odakların da saldırılarına maruz kalıyor. CHP Genel Başkanı 'nun "Orada ne işimiz var" sözlerinden sonra şimdi de  sunucusu  ortaya çıktı.

LİBYA HAMLESİNİ DE HAZMEDEMEDİ
Portakal Meclis'ten geçen Libya Tezkeresi'ni asılsız iddialarla suçlayarak karalama kampanyası başlattı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin demokrasiye destek vermesi için 'ni Libya'ya davet etmesinin; sömürgeci ABD ve Avrupa ülkelerinden farkı olmadığını öne sürerek "gidiş amacımızın sadece petrol ve doğalgaz" sözleriyle Türkiye'yi emperyalistlerle aynı safa koydu!

Yaptığı skandal açıklamayla sömürgeci ülkelerin yerlerinden ettiği 4 milyon mülteciyi Türkiye'nin kabul etmesini ve onlara yaşam sunmasını görmezden geldi.

"TÜRKİYE EMPERYALİST BİR ÜLKE OLDU"
Portakal Türkiye'yi bu açıklamalarla suçladı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaza muhtaç mıyız? Muhtacız diyor. Türkiye'nin gidiş sebebi belli zaten.

Bırakın siz onu Libya'da ezilenler var Hafter darbeci o öyle şu böyle, demokrasi insan hakları, özgürlük; belli Türkiye'nin neden gittiği. Ve neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği. Anlaşmanın içeriği belli aslında doğalgaz ve petrol...

Türkiye'de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niye eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar."

.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz