ABD, Türkiye dahil 61 ülkeye seyahat kısıtlamalarını gevşetti


Gündem 9.06.2021 11:00:00 0
ABD, Türkiye dahil 61 ülkeye seyahat kısıtlamalarını gevşetti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Covid-19 nedeniyle aşılama kampanyalarının hızla devam etmesi sonrası Türkiye dahil 61 ülke için yaptığı seyahat kısıtlaması uygulamasını gevşetti.

BBC Türkçede yer alan habere göre, Halk sağlığı kurumu Pazartesi günü kriterlerini güncelledi ve 61 ülkeyi "tüm seyahatlerden kaçının" tavsiyesinin verildiği "yüksek risk" grubu ülkelerin yer aldığı Seviye 4ten çıkardı.

Türkiye, Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkeler artık Seviye 3te, bu da tam aşılı yolcuların bu bölgelere gidebileceği anlamına geliyor.

İngiltereden ise çoğu yolcunun ülkeye seyahat etmesi hâlâ yasak. ABDden İngiltereye seyahat edenlerin ise 10 gün boyunca evde karantinaya girmeleri gerekiyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), "ciddi salgın söz konusu olan ülkeleri, devam eden ancak kontrol altına alınan Covid-19 yayılımı olan ülkelerden daha iyi ayırt etmek için" kriterlerini güncellediğini açıkladı.

CDC, Seviye 4 kriterinin 100.000de 100 vakadan 100.000de 500 vakaya değiştirildiğini de kaydetti.

CDCnin kılavuzunda, "çok yüksek" (Seviye 4), "yüksek" (Seviye 3), "orta" (Seviye 2), "düşük" (Seviye 1) ve "Bilinmeyen" olmak üzere 5 seviye bulunuyor.

Seyahat uyarısı 3e indirilen diğer ülkelerden bazıları şunlar:

Ekvador, Filipinler, Güney Afrika, Kanada, Meksika, Rusya, İsviçre, Ürdün, Danimarka, Ukrayna, Honduras, Macaristan, Endonezya, Polonya.

Aşılı yolcuların Temmuz ayı sonlarındaki Tokyo Olimpiyatları öncesinde seyahat etmelerine izin vermek için Japonyaya da seyahat uyarısı gevşetildi.

CDC ayrıca önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkeye seyahat uyarısının gevşetilmesinin beklendiğini belirtti.

Bir kurum sözcüsü, ek olarak 50 ülke ve bölgenin "Seviye 2" veya "Seviye 1"e düşürüldüğünü söyledi. Bu ülkeler arasında Singapur, İsrail, Güney Kore, İzlanda, Belize ve Arnavutluk yer alıyor.

ABD, son 14 gün içinde Çin, İngiltere, İrlanda, Hindistan, Güney Afrika, Brezilya, İran ve Avrupadaki 26 Schengen ülkesinde bulunmuş olan ve vatandaşı olmayan neredeyse tüm kişilerin ülkeye girişini kısıtlıyor.

Reuters Salı günü bir Beyaz Saray yetkilisine atıfta bulunarak, Biden yönetiminin 15 aylık salgın kısıtlamalarından sonra seyahatin güvenli bir şekilde nasıl yeniden başlatılacağını belirlemek için Kanada, Meksika, Avrupa Birliği ve İngiltere ile uzman çalışma grupları oluşturduğunu bildirdi.


Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak
Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret
KalDer Kayseri'den gelecek paneli KalDer Kayseri'den gelecek paneli
Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret Rasim Arı'ya STK'lardan ziyaret