"Adalet hatasının telafisi yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreninde konuştu.


Gündem 27.09.2021 15:00:00 0

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hukuki ve beşeri hataların geri dönüşü mümkündür fakat adalet hatasının telafisi yoktur" dedi.

Türkiye genelinde toplamda 21 bin 844 hakim ve savcı görev yaptığını kaydeden Erdoğan, bugünkü kura törenimizle bu sayıyı 22 bin 950’a yükseltmiş olacaklarını söyledi. Kurayla atandıkları yerlerde vazifeye başlayacak tüm hakim ve cumhuriyet savcılarımıza meslek hayatlarında muvaffakiyetler dileyen Erdoğan, "Bu vesileyle 6 sene önce teröristler tarafından makamında kalleşçe şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere, adaletin tecellisi uğrunda çalışırken vefat eden, şehit düşen yargı mensuplarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

"ADALET GECİKMEMELİ"

Adalet terazisinin doğru tartması kadar adaletin gecikmemesi de önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, "Hep söylediğimiz gibi geciken adalet, adalet değildir. Bu ilkeden hareketle göreve geldiğimizden beri adalet mekanizmalarının etkin çalışması ve adalet sisteminin hızlı işlemesi için çaba harcıyoruz. Adalet kurumlarının modern ve fonksiyonel mekanlara kavuşturulmasına ayrıca önem ve öncelik veriyoruz. Türk adaletine, hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza, o kurumlarda görev yapan insanlarımıza yakışır adalet sarayları inşa ediyoruz" dedi.

 


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK