Adıyaman barajlarında sulama inşaatı başladı

Adıyamanın Koçali ve Gömükan Barajlarının yapı, ana iletim hattı ve sulama inşaatları başlandı.


Gündem 3.02.2021 15:54:00 0
Adıyaman barajlarında sulama inşaatı başladı

HASAN KAYA (GERÇEK)
Kahta Koçali Barajı sulaması ile 21 bin 605 hektar, Gömükan Barajı sulaması ile de toplam bin 868 hektar alan suya kavuşacak. 3 yılda tamamlanması öngörülen projeler hakkında konuşan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, şehrin öncelikleri arasında yer alan ve büyük önem verdikleri sulama çalışmalarıyle ilgili gelişmeleri duyurmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi.

Baraj ihalelerinin kesinleştiğini müjdeleyen Aydın, Koçali ve Gömükan barajlarının sulama inşaatlarının yapılacağını kaydederken, " Gömükan Sulama inşaatı ihalesinde ilgili firma ile 176 milyon 869 bin 350 lira 57 kuruş bedelle sözleşme imzalandı. İnşaatın 29 Aralık 2022de bitmesi hedefleniyor. Kahta Koçali Barajında ise ihaleyi alan ilgili firma ile 614 milyon 507 bin 241 lira 61 kuruş bedelle sözleşme imzalandı. İnşaatın bin gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bu önemli yatırımların tamamlanarak topraklarımızın suyla, rahmetle, bereketle kavuşacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Yatırımların ardından Adıyamanın sulama ve tarımda çağ atlayacağını kaydeden Ahmet Aydın, çiftçinin yüzünü güldürmek, bereket ve rahmet için gayretlerinin süreceğini dile getirdi.

 


Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor