Adıyamanda "Kaskınla Yol Ver Hayata" projesi yapıldı


Gündem 1.11.2021 15:00:00 0
Adıyamanda

Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Kaskınla Yol Ver Hayata” projesi kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıtımı yaptı.

ADIYAMAN(İGFA)- Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen kask dağıtımına Vali Mahmut Çuhadar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt katıldı.  Vali Mahmut Çuhadar, trafik ekiplerince durdurulan ve kaskı olmayan motosiklet sürücülerine kask dağıtımı yaparken, kaskın faydaları ile ilgili de bilgilendirici broşürler verdi. 

Motosiklet sürücülerinde kask takma bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ve bu kapsamda Adıyaman’da da uygulanan “Kaskınla Yol Ver Hayata ”projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Mahmut Çuhadar,“Valiliğimiz koordinesinde ilimiz Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan “Kaskımı Takarım Yoluma Bakarım” kampanyaları kapsamında ilimizde motosiklet sürücülerinde kask takma bilinci oluşturmak için kask dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Güvenli bir sürüş için motosiklet sürücülerinin kaskları ile trafiğe çıkmaları hayati önem taşıyor.

Dünya üzerinde yapılan çalışmalarda kask takan sürücülerin yapmış olduğu kazalarda yaralanmalarını,  ölümlü kazalarında % 70 oranında azalttığı istatistiki bilgilerde görülüyor. Dağıttığımız kaskların hayırlı olmasını temenni ediyor, motosiklet sürücülerimize kazasız ve belasız günler diliyorum”dedi. 

 


Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
Başkan Çolakbayrakdar’dan 23 Nisan kutlamasına davet Başkan Çolakbayrakdar’dan 23 Nisan kutlamasına davet
MHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan 23 Nisan açıklaması MHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan 23 Nisan açıklaması
Başkan Büyükkılıç: “Artık şehirler ve markalar yarışıyor” Başkan Büyükkılıç: “Artık şehirler ve markalar yarışıyor”
Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı Sinan Tekin 23 Nisan mesajı yayınladı