Afet dönemlerinde şiddet mağduru kadınlara kesintisiz destek sürecek


Gündem 17.07.2021 13:30:00 0
Afet dönemlerinde şiddet mağduru kadınlara kesintisiz destek sürecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet ve acil durumlarda şiddetle mücadelenin kesintiye uğramaması için koruyucu ve önleyici hizmetleri etkin bir şekilde sürdüreceklerini belirterek, “Şiddet mağduru kadınlarımızın, hizmetlerimize erişimde aksaklık yaşamaması için tedbirlerimizi arttırıyoruz” dedi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet ve acil durumlarda şiddetle mücadelenin kesintiye uğramaması için koruyucu ve önleyici hizmetleri etkin bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Yanık, gerek bölgesel gerekse küresel ölçekte afet, acil durum ve salgın hastalık gibi süreçlerin sosyo-ekonomik yansımalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Benzer süreçlerin kadınları ve aileleri de olumsuz biçimde etkilediğini vurgulayan Yanık, “Önümüzdeki dönemde şiddetle erken mücadele için ailelerin yaşadığı sosyo- ekonomik sorunları anında tespit ederek uygun sosyal hizmet programlarımızla destekleyecek, koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.  

Bakan Yanık, olağanüstü dönemlerdeki geçmiş tecrübeler ve yapılan çalışmalardan yola çıkarak bir ihtiyaç analizi oluşturacaklarını kaydederek, “Yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’larımızla birlikte ihtiyaca uygun olarak bu dönemlere özgü hizmet modelleri oluşturacağız” ifadelerini kullandı. Şiddet mağdurlarının kurum hizmetlerinden etkin şekilde faydalanmalarına devam etmeleri için iletişim kanallarını da etkin şekilde kullanacaklarının altını çizen Yanık, “Farklı ülkelerde afet dönemlerinde hangi iyi uygulamaların yürütüldüğünü inceleyeceğiz ve buna ilişkin raporlar hazırlayarak, ilgili kurumlarımızla paylaşacağız” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde
İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası
2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek 2025'ten itibaren Çin yapımı araçları ihraç edecek
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası