Afyonkarahisar'da 10 milyon TL'lik vurgun yapan 'kasap' çetesi çökertildi!.


Gündem 4.03.2020 00:23:00 0
Afyonkarahisar

 İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, canlı hayvan kesim işiyle uğraştığını söyleyerek, dolandırıcılık yapan çetenin çökertilmesi için çalışma başlattı.

Hayvanlarını kestirmek için gelen kişilere piyasanın üzerinde para teklif eden şüphelilerin, hayvanları aldıktan sonra ödemeyi nakit olarak yapacaklarını söyleyip ikna ettiği daha sonra kesim yapılmasının ardından nakit yerine banka hesaplarına  yapılacağını belirtip, güven vererek EFT işlemi yapılmış gibi gösterip dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

"İMZA BENİM DEĞİL, BORÇ BENİM DEĞİL"
Dolandırıldıklarını anlayan mağdurları oyalayıp, ikna etmeye çalışan şüphelilerin, ısrarcı olan mağdurlara da senet verme vaadinde bulunarak, imza yetkisi olmayan kişiler tarafından doldurulup imzalanan senetler verdikleri, bu senetlere gerçek dışı isimler ve T.C. Kimlik Numarası yazdıkları anlaşıldı. Günü gelip ödenmediğinde mağdurlar tarafından icraya konulan senetlere ilişkin ise "İmza benim değil, borç benim değil" diyerek kurtulmaya çalıştığı, bazı şüphelilerin gerçek kimlikleri yerine takma adlar kullandığı, yine şüphelilerin yabancı uyruklu kişiler üzerine kayıtlı GSM hatları kullandığı ortaya çıkarıldı. 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarını işleyen şüphelilerin bu yöntemle piyasayı 10 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON
Dolandırıcılık çetesi üyelerinin yakalanması için harekete geçen ekipler, 25 Şubat'ta Afyonkarahisar merkezli  ve  illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Afyonkarahisar'da 8, Antalya'da 3, Bursa'da 1 ve Adana'da 1 olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise kurmuş oldukları paravan şirketlere ait 3 iş yeri reklam panosu, 2 kurusıkı tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli çap ve miktarlarda tabanca fişeği, çek, senet, ambar fişi, şirket kaşesi, 4 sahte araç plakası ve çok sayıda şirketlere ait evrak ele geçirildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI
Afyonkarahisar'a getirilen şüphelilerden 2'si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11 şüpheli 28 Şubat'ta adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1'i mahkemece serbest bırakılırken, 3'ü de adli kontrolle bırakıldı. 7 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Afyonkarahisar Cezaevi'ne gönderildi.

.

Büyükgümüş Burdur ve Isparta’da Teşkilatla Buluşacak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş Burdur ve Isparta’da Teşkilatla Buluşacak
Oğuzhan Kız MTAL’den BUCAK TSO’ya Ziyaret Oğuzhan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, eğitime verilen destekler için Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’na teşekkür ederek öğrenci üretimi 3D hediyeyi takdim etti.
Bakan Ali Yerlikaya, dev Zeytinköy operasyonunun detaylarını açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sabah saatlerinde Yeşildere (Zeytinköy) Mahallesi’nde yönelik 2 bin 753 polis, 609 ekip ile düzenlenen dev operasyon hakkında bilgi verdi.
Gazeteci Tarkan Çetin’in acı günü Gazeteci Tarkan Çetin’in teyzesi ve Bomba 32 Haber Sitesi sahibi Ahmet Çetin’in merhume eşi Zülfiye Çetin’in kardeşi Medine Akdağ hayatını kaybetti.
Annenin feryadını duyan Başkan Kocagöz harekete geçti Antalya’nın Kepez ilçesi Gazi Mahallesi 6551 Sokak’ta, eşi ve üç çocuğuyla bir gecekonduda yaşayan Zeynep Aktaş’ın sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısını Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz duydu.