AGC 2021 yılı Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2021 Yılı Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine ilçe protokolünün yanı sıra bölge ve ulusal medyadan önemli gazeteciler katıldı. TRT Haber Haber Koordinatörü Ahmet Görmez, Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Tok


Yaşam 18.10.2022 20:08:00 0
AGC 2021 yılı Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

AGC 2021 yılı Medya Başarı Ödülleri Yarışması'nda gazete ve TV dalında ödül almaya hak kazanan gazetecilere ödülleri takdim edildi. Törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, AHEP Rektörü Ebru Gülbuğ Erol, CHP ve MHP İlçe Başkanları, AK Parti ve İYİ Parti Temsilcileri, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yarımcısı ve Antalya TSYD Başkanı Şifa Çiçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekilli Işık Tuncel, AGC üyeleri, aileleri ve davetliler katıldı.

Alaiye Resort Otel’de kokteyl eşliğinde yapılan törende Alanya’nın sevilen müzik gurubu Shaman’s da canlı performansı ile geceye renk kattı. Seda Ertuğrul’un sunuculuğunu yaptığı tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve AGC Başkanı Gaye Coşkun’un açılış konuşması ile sürdü.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun

‘İNTERNET MEDYASININ YASAL ZEMİNE OTURTULMASINI ÖNEMSİYORUZ’

Törende konuşan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, öncelikle katılımcılara teşekkür etti. Pandemi ile birlikte medyanın dijital dönüşümde ciddi bir mesafe kat ettiğini kaydeden Coşkun, ‘Dijital dönüşüm süreci ülkemiz gündeminde de yer buldu ve geçtiğimi günlerde meclisimiz tarafından kabul edilen Basın Kanunu, bilinen adıyla sosyal medya yasasının kabul edilmesinde etkili oldu. Şu an gündemde daha çok hapis cezaları ile tartışılan bu yasa, esasen internet gazetelerimizin yasal zemine oturtulmasını sağlandı. İnternet Gazetecilerinin basın kartı almak hakkı kazanması uzun süredir beklediğimiz bir gelişme idi. Bu nedenlerle; tartışılan kısımları bir yana internet medyasının yasal zemine oturtulmasını önemsiyoruz. Şimdi yasanın uygulanması hakkında düzenlemelerin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

‘LİMANDAN DEMİR ALIP ÖRGÜTLENMEYİ TERCİH ETTİLER’

Konuşmasına medya sektörünün yerelde yaşadığı gelişmelere dikkat çekerek devam eden Coşkun, ‘ Malumunuz geçtiğimiz yıl içinde cemiyet olarak genel kurulumuzu yaptık. Genel kurul katılımcıları bizleri Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve başkanı olarak görevlendirdi. Genel Kurul Üyelerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim. Bununla birlikte genel kurulun dikkat çeken bir başka sonucu daha ortaya çıktı. Genel kurul iradesini kabul edemeyen, hazmedemeyen bir kişinin yönlendirdiği bir grup eski üyemiz limandan demir almayı seçip yeni bir medya derneği altında örgütlenmeyi tercih ettiler. Biz bu durumu insan hakları, demokrasi, çoğulculuk, katılımcı yönetim ve medyanın rolünün tarifi konularında asla uzlaşamadığımız, uzlaşamayacağımız kişiler ile yolumuzun ayrılması olarak değerlendirdik. Allah yollarını açık etsin, biz yolumuza devam ediyoruz’ dedi.

‘KONUT PROJESİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR’

Gazetecilerin konut edinebilmesi için çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Coşkun, “Bizler için önemli bir diğer konu meslektaşlarımıza konut edindirme projesi. Malumunuz bu proje 20 yılda bir türlü başlamadı. Yönetim olarak geçmiş 20 yılda olduğu kadar konuyu yakından takip ediyoruz. Ancak geldiğimiz aşama geçmiş yılların aksine bizi ümitlendiriyor. Kısa süre içerisinde bunun fiili projeye dönüşmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

‘BİZE DÜŞEN GÖREV DESTEK OLMAK’

Törende konuşma yapan Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise şunları söyledi: “Bizlere düşen görev en doğru ve adaletli bir şekilde habere ulaşanları ödüllendirmek ve onlara destek olmak. Bu organizasyonlarda ortaya emek koyan ve o emeği ile vatandaşı bilgilendirme yolunu seçen insanı ödüllendirmek için bizlere gören veren cemiyetimize teşekkür ediyorum” dedi.

AGC Yönetimi tarafından Yılın Gazetecisi seçilen Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker ve Başkan Gaye Coşkun

‘GAZETECİLİK SÜRPRİZLERLE DOLUDUR’

AGC Yönetimi tarafından Yılın Gazetecisi seçilen Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker ise törende yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Güç odaklarını rahatsız etmeyi göze alarak yapılan gazetecilik sürprizlerle doludur. Böyle bir zamanda haberlerimin, yazılarımın görünür kılınması benim için çok daha fazla kıymetli ve değerli. Ben bu durumu biraz daha dayanışma olarak okuyorum. Gazetecilik hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesi olmadı. Her zaman zorluklarla doluydu. Çünkü hakikatin peşinde olunarak yapıldığı zaman kaçınılmaz olarak güç odaklarını rahatsız edersiniz. Şimdide böyle bir dönemden geçiyoruz. Bu çatallaşan yolda belirsizliklerle dolu yolda yine yan yana durarak dayanışma içinde yürüyeceğiz.”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni

‘GAZETECİLERİN İLGİSİ MUTLULUK VERİCİ’

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni ise, jüri başkanı olarak ödüllerin değerlendirilmesinde yaşadıkları zorluğa dikkat çekti şunları söyledi: “Biz jüri üyeleri olarak önümüze eserler geliyor ve bu eserleri en objektif bir şekilde hak edenin alacağı şekilde jüri üyeleri arasında oylama yaparak meslektaşlarımızın bu gecede ödüllerini takdim ediyoruz. Dolayısı ile böyle emekçi gazeteciyi ödüllendiren senede bir kerede olsa Türkiye’de ödül veren cemiyet sayısı oldukça azaldı. Alanya medyasının ve Alanyalı gazetecilerin ilgisi gördüğümde çok mutlu oldum. Bu yarışma bitmez kesilmez kaldırılmaz. Bu şekilde ilerledikçe yarışmada devam eder” dedi.

‘YEREL MEDYAYA SAHİP ÇIKALIM’

Yerel medyaya sahip çıkılmasının altını çizen Yeni, “Burada çok sayıda Alanyalı iş insanı, Alanya’yı yöneten Kaymakamımız, siyasetçilerimiz ve şehrin ticaret hayatına yön veren insanlar var. Bir şehrin sorunlarını çözümünde ve bir kentin gelişiminde yerel medyanın, gazetenin ve televizyonların çok büyük önemi vardır. Gazeteciler varsa ve görevlerini de iyi yapıyorsa o şekilde problemler çözülüyor demektir. Doğru ve iyi gazetecileri yok edersek halimiz harap. Dolayısı ile gazetecileri farklı kanallardan faydalanan ayakta duran kurumlar olaraktan çıkarmamız lazım. Bu sebeple gazete ve yayın kuruluşlarının en büyük geliri reklam, abone ve izlenme oranlarıdır. Gazetecilere ekonomik özgürlük sağlarsak eğer o zaman işlerini daha doğru yaparlar. Yerel medyaya sahip çıkalım” sözlerine yer verdi.

‘TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM’

TRT Antalya Haber Müdürü Muhammet Ahmet Öcal ise konuşmasında, “Böyle bir etkinlikte bu ödülü alan TRT Haber Koordinatör yardımcısı Ahmet Görmez, kendisi diplomasi alanında gerçekten imza atmış bir isim. Şuanda da bu başarısını TRT Haber kanalı yönetimi ile sürdürüyor. Kendisi adına bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bu gece ödül alan tüm gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ödül töreninde Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yarışma jürisini oluşturan Mevlüt Yeni (Jüri Başkanı), Işık Tuncel ve Şifa Çiçek’e de teşekkür belgesi takdim edildi.

İŞTE ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ

Gazete Haberi / Mehmet Al/ Gerçek Alanya Gazetesi / 10 Yıl Sonra Gelen Adalet

Güncel Yazılar / Gülay Şahin / Alanya Postası Gazetesi/ Kadın, Çiçek Ve Ekmek

Güncel Yazılar / Ali Özsoy /Alanya Postası Gazetesi / Ay Sultan’dan Ayıplı Sultan’a (Jüri Özel Ödülü)

Gezi İnceleme Araştırma / Raşit Raşitoğlu / Alanya Postası Gazetesi / Önden Gidenler

Spor Haberi / Ercan Yıldırım / Alanya Postası Gazetesi / Alanyaspor Kamuflaj Forma İle Yenilmiyor

Sayfa Düzeni / Gizem Çetinkaya / Gerçek Alanya Gazetesi / 1. Sayfa

Gazete Röportaj / Özlem Kaygusuz / Alanya Postası Gazetesi /Bizi Eve Kapatmayın!

Röportaj / Asiye Araz / Inkjection Dergisi/ Toprak Razgatlıoğlu Röportajı (Jüri Özel Ödülü)

Fotoğraf / Mehmet Al / Gerçek Alanya Gazetesi/ Ana Sayfa

Reklam Tasarım / Kerim Coşkun / Alanya Life Dergisi/ Muzlu Gazoz

Reklam Tasarım / Yusuf Cengizhan Yıldırım /Inkjection Dergisi / Cleopatraınk Store Reklamı (Jüri Özel Ödülü)

TELEVİZYON DALI

TV Haber / Alkın Biricik/ Alanya Posta TT / Kuraklığı İspatlayan Manzara

Görüntü Kamera Çalışması / Mert Cantürk / TRT / Su Altı Zenginlikleri Cezbediyor

Montaj Kurgu Jenerik / Mustafa Bayır/ Alanya Posta TV / Alanyaposta TV Yayın Akışı

TV Spikerlik / Rayıf Doğrulu / Alanya Posta TV

Kültür Programı / Aynur Yüksek / Kanal A Televizyonu / Gümüşgöze 2021

TV Spor Programı / Uğur Veysel Okşar

TV Program / Ersoy Bakır / Büyük Alanya TV / Halk Arenası

TV Kültür Sanatsal / Hayal Başar / Alanya Posta TV / Hayal Et Başar

İnternet Gazetesi / Gerçek Alanya / Aynur Özkaya

AGC Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Arıkan Yılmaz Dim Özel Ödülü’nün sahibi Alanya’da ilk yerel televizyonu kuran ve 31 yıldır sürdüren ATV televizyonu sahibi Servet Sipahioğlu oldu.


Başkan Ömeroğlu koltuğunu çocuklara devretti Başkan Ömeroğlu koltuğunu çocuklara devretti
Başkan Zeyrek, makamını Küçük Ceylin’e devretti Başkan Zeyrek, makamını Küçük Ceylin’e devretti
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
Muğla'da ring seferleri 1 TL! Muğla'da ring seferleri 1 TL!
Kayseri'nin 23 Nisan’a özel “Çocuk Treni” yola çıkıyor Kayseri'nin 23 Nisan’a özel “Çocuk Treni” yola çıkıyor