AGF BURDUR BULUŞMASINDA MAKÜ BÜYÜK İZ BIRAKTI

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Burdur buluşması kapsamında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışilişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni ve Akdeniz Bölgesi gazetecileri Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversi


Gündem 15.06.2022 01:14:00 0
AGF BURDUR BULUŞMASINDA MAKÜ BÜYÜK İZ BIRAKTI

MAKÜ tanıtım gezisine Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Rasim Gündüz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Vahap Şehitoğlu ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın konuğu olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu MAKÜ’de ilk olarak Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesini gezdiler. Kütüphanedeki bölümler hakkında bilgi alan gazeteciler, daha sonra MAKÜ İstiklal Stadyumunu yerinde gördüler. Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz stadyum hakkında bilgi vererek konuklara MAKÜ Top Dikim Atölyelerinde üretilen elde dikim toplardan hediye etti. Gazeteciler daha sonra MAKÜ Süt İşleme Tesisini de incelediler. Merkez Müdür Yardımcısı ve Süt İşleme Tesisi Üretim Müdürü Öğr. Gör Aslı Albayrak Karaoğlu süt işleme tesisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Federasyon üyeleri ve gazeteciler Lavanta Tepesi Otel’de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışilişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni için verilen yemeğe katıldılar.

Yemekte Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışilişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni için düzenledikleri 3 günlük vefa etkinliği hakkında bilgiler verdi.

“MAKÜ’nün çok güzel hedeflenmiş ve o hedefe doğru giden bir üniversite olduğunu gördüm”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun da bir konuşma yaptı. Coşkun konuşmasında; “Burdur’dan çok güzel anılarla ama güzel kazanımlarla ayrılıyoruz. Bu noktada çok zarif, bütün ayrıntıları düşünerek bir program hazırladığı için öncelikle Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’e çok teşekkür ediyorum. İskenderun toplantısından sonra değerlendirme yapmıştık telefonda. Bundan sonra AGF’nin toplantılarına ne katalım istişaresinde bence eksik kalan kısım birazcık daha gittiğimiz şehirlerde sadece meslektaşlarla değil, dinamiklerle de buluşmak, eğitime dokunan şeyler yapmak gerekir demiştik. Ben de eğitim konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Burdur bir deneme oldu aslında. Olup olamayacağını da görmüş olduk. Çok da başarılı oldu. Gerek Burdur Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulunda yaptığımız söyleşi, gerek üniversitemizde Mevlüt Bey’in söyleşisi ve öğrencilerin katılımı finalde de gerçekten vizyon şehir anlamında bence Burdur’a çok büyük değer katan üniversitemizde olmak çok isabetli bir program olduğunu benim gözümde anlattı. Ben kendimi bir üniversitenin nasıl olması gerektiği noktasında bugün daha aydınlanmış görüyorum. O noktada MAKÜ’nün çok güzel hedeflenmiş ve o hedefe doğru giden bir üniversite olduğunu gördüm. Rektör hocama çok teşekkür ederim.” dedi.

Burdur’a değer katmak anladığım kadarıyla bir ayrıcalık

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dışilişkiler Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni de bir konuşma yaparak teşekkürlerini iletti. Yeni konuşmasında; “Üniversitelerimizi çok önemsiyoruz. Burası bilim üreten, bir kentin vizyonunu, geleceğini tayin eden kurumlardır. Her şeyden önce geleceğimizi yetiştiren gençlerimizi donanımlı bir şekilde ailelerine gönderen, ülkesinin geleceği için burada ciddi efor sarf eden bir eğitim ve bilim yuvasından bahsediyoruz. Burdur çok göç veren bir şehir oldu bugüne kadar. Sebepleri belli, biz bunu zaman zaman gazetelerimizde, sayfalarımızda, ekranlarımızda hep dile getirdik. Ama Burdur’da artık yaşamak, Burdur’a değer katmak anladığım kadarıyla bir ayrıcalık olacak gibi görünüyor. Çünkü hem Burdur’un gelişimi, hem Burdur’un buradaki üniversite ile birlikte, özel sektör, seçilmişler yani belediyeler, kamu hep beraber bir sinerji yaratmaya çalıştığını görüyoruz. Açıkçası üniversiteye 2 yıl önce gelmiştik. Bu 2 yıl içerisindeki değişim bana göre muhteşem bir değişim. Yani birçok eksik giderilmiş, bu otel bile lobisinde koltukların daha üstlerini sarılı bir şekilde görmüştük. Şimdi geldik ki 5 yıldızlı bir otel haline dönüşmüş. Ne kadar zamanda. Hem de böyle bir pandemi gibi hepimizin evlerine kapandığı, üretimin tamamen aksadığı, durduğu bir dönemde bu hız kazanmış. Onun için ben Rektörümüzün vizyonunun her alana yansıdığını görüyorum. Yani biz gazeteciler çok böyle yağ çekmeyi, işte pohpohlamayı sevmeyiz, eleştiririz genelde. Ama hak edene de söylemek lazım. Yani o hakkı teslim etmek lazım. Tıpkı dün akşam Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin bana yaptığı gibi. Yani bu güzel şeylerdir. Tabi ki yeri geldiğinde de yapıcı eleştirilerimizi yapacağız. Gazeteciler olarak zaten Rektörümüzün medyaya karşı olan bakış açısı hep bizi hayran bırakıyor. Çok fazla eleştiri kanallarımızı tıkıyor. Yani kapatıyor önünü. Çünkü bizi seviyor. Biz de onu seviyoruz. Ama her yaptığınız iş gerçekten alkışa değer. Çok teşekkür ediyoruz. Tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onurlu davranışları bize olan vefalı davranışları ve tavırları nedeniyle. Umarım yine 2 yıl olmaz da daha kısa zamanda üniversitemizde tekrar birlikte olma imkanımız olur. Çok teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun.” Şeklinde konuştu.

Yerel basın o şehrin gözü kulağı gibidir

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da bir konuşma yaparak, “Ben de bu güzel akşamda sizlerle zaman geçirme imkanı bulduğum için kendi adıma mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten arkadaşlar, dostlar bilir. Basın mensupları ile gazeteciler ile bir arada olmaktan her zaman hoşlanırım. Çünkü daha önce de defalarca ifade etmişimdir. Gazeteci, hele yerel basın bir anlamda o şehrin gözü kulağı gibidir. Biz birçok şeyi onlardan alırız, halkın bakış açısını öğreniriz. Çünkü zaman içerisinde mesleki bir yetenek haline gelerek analitik düşünme yeteneği gelişir gazetecide. Bir konuya baktığı zaman çok kısa süre içerisinde benzer olaylara defalarca bakmak, görmekten, sonuçlarını bilmekten kaynaklı mesleki bir gelişim vardır gazetecilerde. Ben de zaman zaman gazeteci arkadaşlarla gündemsiz ve bağımsız sohbet etmeyi severim.” ifadelerini kullanarak vefa etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”
Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı