AGF’DEN YENİ DÖNEM ‘BÖLGE VİZYONU’

Akdeniz bölgesindeki basın camiasını bir araya getiren, Akdeniz bölgesinin örgütlü medya gücü, AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU (AGF) 4. olağan genel kurulunu geçtiğimiz pazar günü 20 kasım’da Antalya’nın Alanya ilçesinde yaptı.


Yaşam 22.11.2022 21:20:00 0
AGF’DEN YENİ DÖNEM ‘BÖLGE VİZYONU’

 

Akdeniz bölgesinin tümüne hitap eden Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz’deki illerdeki gazeteciler cemiyetleri ile KKTC’den bir basın kuruluşunun üye olduğu, Eylül 2013’te kurulan, 10. yaşını kutlamaya hazırlanan AGF, Gaye Coşkun’un genel başkanlığında yeni dönem için delegelerden yeniden onay, yetki aldı.

AGF, bundan on yıl önce dönemin Antalya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Mevlüt Yeni’nin çabaları ve girişimleriyle  ‘bölgesel bir kimlik’ iddiasıyla Akdeniz Bölgesi’nin tamamına yayılacak şekilde kurulmuştu.

Mevlüt Yeni, iki yıllık görev süresine rağmen Nisan 2021’de Hatay’da gerçekleşen olağanüstü kongrede, AGF yönetim kurulu başkanlığı görevini, bayrağı Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) başkanı Gaye Coşkun’a devretmişti. Coşkun, bir buçuk yıllık AGF başkanlık sürecinden sonra hafta sonu gerçekleşen genel kurulda bir kez daha başkanlığa seçildi. Burdur’dan da Burdur Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen üç delegenin katıldığı (BGC onursal başkanı M. Ercan Taraşlı, yönetim kurulu başkanı Kürşat Tuncel, başkan yardımcısı Abdurrahman Kızılkaya) kongrede Kürşat Tuncel yönetime girerken, Abdurrahman Kızılkaya da üst çatı kuruluş TGK delegeliğine seçildi.

Burdur Yeni Gün gazetesi sahibi ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti başkanı Kürşat Tuncel, Gaye Coşkun’un başkanlığını sürdürdüğü yeni dönemde başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. olağan genel kurulu, 20 Kasım 2022 Pazar günü Antalya- Alanya’da yapıldı. Alanya’da gerçekleşen ve bölgedeki 12 gazeteciler cemiyetleri  başkan ve delegelerinin oy kullandığı genel kurulda mevcut başkan Gaye Coşkun, bir kez daha güven tazeledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir’in divan başkanlığı yaptığı genel kurulda tüm delegelerin oyunu alarak yeniden AGF başkanlığına seçilen Gaye Coşkun, seçim sonrası yaptığı konuşmada, genel kurula katılım sağlayan cemiyet başkan ve delegelerine teşekkür ederek, “Tüm zorluklara rağmen birlikte olma çabamız beni hem duygulandırdı hem de onurlandırdı. Bunun için siz başkan ve delegelerimize çok teşekkür ederim. AGF olarak hep kurumsallaşmayı ön planda tutma gayretinde olduk. Sektör çok sancılı bir dönemden geçiyor. Pandemi de bizi olumsuz etkiledi. Örgütlü mücadele için şartlar pek uygun değildi. Buna rağmen birlikte olmaya, güçlü olmaya çaba gösterdik. Aylık toplantılarımızı aksatmamaya çalıştık. Temsile de önem verdik. Açıkçası AGF olarak tüm imkânları zorladık. Bu günden sonra daha çok çalışıp, meslek örgütümüzü hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.

Alanya Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Gaye Coşkun, Abdülvahap Şehitoğlu, İdris Taş, Ahmet Turan Yenigün, Nihat Mazmanoğlu, Arslan Deveboynu, Ali Cihangir, Kürşat Tuncel, Abdulkadir Kalender, Diyap Atar, Emre Altuğ, İlyas Bayraktar ve Ersin Şimşek.

Kongre sonrası Gaye Coşkun başkanlığında yapılan görev bölümünde ise; genel başkan vekilliği görevine Ali Cihangir, genel başkan yardımcılıklarına Abdülvahap Şehitoğlu, İdris Taş, Kürşat Tuncel, Nihat Mazmanoğlu, Aslan Deveboynu, mali işler saymanlığa Ahmet Duran Yenigün, basın sözcülüğüne Ersin Şimşek, genel sekreterliğe Abdülkadir Kalender getirildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı