Ağun: Gayemiz fedekar Sağlık çalışanların yüzünü çok daha fazla güldürmektir

Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda başkan adayı Mahmut Ağun, Şube Başkanı seçildi.


Sağlık 18.09.2022 15:02:00 0
Ağun: Gayemiz fedekar Sağlık çalışanların yüzünü çok daha fazla güldürmektir
Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda başkan adayı Mahmut Ağun, Şube Başkanı seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural ile birlikte Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, genel kurul süreçlerinin kardeşlik hukukuna zarar vermeyecek şekilde, birlik ve beraberlik içinde geçmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in kuruluşuyla sendikal mücadelenin yeni bir ivme kazandığını kaydeden Baykan, “Allah Mehmet Akif İnan ağabey ve yol arkadaşlarından razı olsun. Onların Anadolu’nun dört bir yanına saçtığı erdemli sendikacılık tohumu bugün ülkemize yön verir hale geldi. Memur-Sen, hak nasıl aranır, sendikal mücadele nasıl yapılır, kazanım nasıl elde edilir herkese gösterdi ve göstermeye de devam ediyor" dedi.

"İlkokuldan Başlanarak Şiddete Karşı Eğitimler Verilmeli"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykan, şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Her yerde şiddet vakaları ile karşılaşıyoruz. Kadına şiddet, sağlıkta şiddet, okulda şiddet, trafikte şiddet. O kadar çok şiddet olayları duyuyoruz ki bu vicdanlarımızı yaralıyor. Tahammül edebilme duygusunu ve saygı iklimini toplumun geneline yayabilmemiz gerekiyor. Şiddete karşı topyekun bir mücadele süreci başlatılmalı ve toplumun farkındalığı artırılmalı. İlkokuldan başlanarak şiddete karşı eğitimler verilmeli" diye konuştu.

"Yönetmelikte Eksiklikler Olduğu Görünen Bir Gerçek"

Ek Ödeme Yönetmeliği'yle sağlık çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarında önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Baykan, "Yönetmelikte eksiklikler olduğu görünen bir gerçek. Biz her zaman sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yaklaşılması gerektiğini savunuyoruz. Eğer bu çerçevede yaklaşılırsa çözülmeyecek sorunun olmadığına inanıyoruz. Bu noktada mücadele ediyor, eksikliklerin giderilmesi ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Görevi devreden yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür eden Baykan, görevi devralan yeni yönetime muvaffakiyet diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Yaşanan Sorunlar Çözüme Kavuşmadan Bitti Diyemeyiz

Genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, "Bu zamana kadar verdiği emeklerden dolayı Erdal Demiralay başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diyerek sözlerine başladı.

6 Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında bilgi veren Doğan, kazanımlar hakkında da konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı onlarca sorunun Sağlık-Sen’in mücadelesiyle çözüme kavuştuğunu hatırlatan Doğan, “Sağlık-Sen olarak; sadece sorunları, eksiklikleri gündeme taşımıyoruz. Makul, mantıklı, sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek çözümler üreterek, bunların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının lehine sonuçlanması için mesai harcıyoruz. Haklı taleplerimiz çözüme kavuşana kadar da vazgeçmeyeceğiz. Yaşanan sorunlar çözüme kavuşmadan bitti diyemeyiz. Bu noktada Sağlık Sen’in hedefleri bellidir, inancı tamdır! Ötelenen, ertelenen sorunları çözüme ulaştırmak adına, haklı taleplerini gerçekleştirmek için üyesinden, temsilcisine, il yönetiminden, merkez teşkilatına el birliğiyle, güç birliğiyle, gönül birliğiyle, hak ve adalet düsturundan şaşmadan, emek mücadelesine yılmadan, yorulmadan devam edecektir” diye konuştu.

Şube Başkanı Ağun: Kuruluş İlkelerimiz Doğrultusunda Yolumuzda İlerleyeceğiz

Şube Başkanı seçilen Mahmut Ağun yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine destek veren delegelere teşekkür etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarının korunması ve gelişmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Ağun, “Duruşumuzdan taviz vermeden, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda yolumuzda ilerleyeceğiz. Bizim en büyük gayemiz, fedakar sağlık çalışanlarımızın yüzünü çok daha fazla güldürmektir. Birlik ve beraberliğimiz ile daha güzel yarınlara ulaşmaktır. El birliği, gönül birliği içinde mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Genel kurulumuzun hayırla vesile olmasını diliyor, şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorun” dedi.

Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mahmut Ağun, Şube Sekreteri Nazım Mehmet Beşir, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burak Turan, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Numan Akay, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Kaynak, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Bektaş, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gamze Durgun.

 

En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor