AK Parti Burdur Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Cihat Çavuşoğlu Yazılı Basın açıklamasında bulundu


Gündem 7.05.2020 22:54:00 0
AK Parti Burdur Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Cihat Çavuşoğlu Yazılı Basın açıklamasında bulundu

Çavuşoğlu açıklamasında: "Burdur Belediyesi 2019 yılı için hedeflenen tahmini bütçe rakamı yaklaşık 148.000.000,00₺ idi. Ama dün belediye meclisi olağanüstü toplantısın da gördüğümüz üzere 103.000.000,00₺ ile kesin hesabı gerçekleşmiştir. Burada geçen sene söylediğimiz gibi “2019 yılı tahmini bütçe halkımızı kandırmaca şişirilmiş bir BALON BÜTÇE’sidir” söylemimize üzülerek görüyoruz ki maalesef gerçekleşmiştir.

“YATIRIM YOK SADECE REKLAM ve EĞLENCE VAR!”

Burdur’umuz yerel yönetimler olarak Burdur Belediyesinden istenilen ölçüde yatırım yine alamadı. 103 milyonluk bütçenin en önemli müdürlüğü olan Fen işleri Müdürlüğü mal ve hizmet alımı olarak sadece 8,5 milyon ₺ harcama yapmıştır. Halbuki şehre Yatırım yapan bir Belediyenin Fen işleri müdürlüğü belediye bütçesinin %35-40 oranında sadece mal ve hizmet alımı oluşturmalıydı. Çünkü Şehrimizin yapılacak daha çok yatırımı, yolu ve alt yapı işi vardı. Ama bunun yanında nüfusu yaklaşık 100.000 olan şehir merkezimizin belediye özel kalem müdürlüğü ve kültür müdürlüğünün eğlenceye ve reklama harcadığı para 6,6 milyon Türk Lirasıdır. Neredeyse fen işleri müdürlüğünün mal alım ve yatırımları ile aynıdır. Ne yazık ki Millet hizmet ve seçim vaatlerinin yapılmasını beklerken bütçesini artıramayan ve sadece kişinin reklamına dönüştürülen bir belediye anlayışla karşı karşıyayız.

HARCAMALARDA CHPli YÖNETİCİLERE KAYIRMA VAR

Özel Kalem ve Kültür Müdürlüğü bütçeleri içerisinde 3 fatura var ki bunlar bizlerin dikkatini çekti. Bunlardan bir tanesi aylık ortalama belediyenin çiçek giderleri 20 bin TL civarındadır ve tek bir yerden (CHP Merkez ilçe yöneticisinden) alınmaktadır. Oysaki Burdur’da bir çok çiçekçi esnafımız var. Toplamda büyük bir yekün eden bu çiçek alımları İhale yoluyla yapılması germektedir. Ama maalesef burada görüyoruz ki 2019/Temmuz ayından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesinden alınıyor. Diğer Çiçekçi esnaflarımızdan da alınmasını tavsiye ediyoruz.

Bir diğer konu ise Burdur güreşlerinde canlı yayın için 2 televizyon kuruluşuna 10’ar bin TL ödenmiştir. Yani iki televizyon kuruluşu sabahtan akşama kadar bizim Burdur güreşlerini yayınlıyorlar ve karşılığında 10 bin lira alıyorlar. Fakat CHP Merkez ilçe başkanına gelince belediye başkanının Burdur radyosuna çıkardığı program için canlı yayın aracı faturası olarak 2019/Aralık ayında bir saatlik program için 4 bin 720 lira fatura karşılığı ücret ödeniyor. Ayrıca yine CHP merkez ilçe başkanın hizmet alımıyla yaptığı Meclis canlı yayınları var ve her oturumda 2 bin 65 TL ödeme almaktadır. Özellikle meclis canlı yayınlarından AK Parti Burdur Belediye Meclis üyelerimiz çok rahatsızdır. Bu canlı yayın hizmetinde CHP Merkez ilçe başkanı kendi mesleğini objektif olarak ön plana çıkarması gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı kimliği ağır basıyor olmalı ki kasıtlı olarak yayınlar kesiliyor, zaman zaman görüntü tamamıyla gidiyor ve konuşmacının sesi duyulmuyor. Bu nedenle Canlı yayın yapan arkadaşımız tercihini yapsın, Ya Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığını ya da mesleğini tercih etsin. Burdur Belediyesi kendi canlı yayını kendi personeliyle yapmaya kudreti ve imkanları vardır. Kısacası yandaş belediyecilik değil herkesin belediyesi olabilmek çok önemlidir.Takdir çok kıymetli Burdur Kamuoyunundur" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü