AK PARTİ BURDUR GRUBUNDAN İLK AÇIKLAMA


Siyaset 5.03.2020 02:29:00 0
AK PARTİ BURDUR GRUBUNDAN İLK AÇIKLAMA

Değerli basın mensupları

4 mart 2020 Çarşamba (bugün) 7 maddeden oluşan Mart ayı Belediye Meclis toplantımız AK Parti grubumuzun 18 uygulaması hakkında ek gündem maddesi talebi sonucu çıkan tartışmada Meclis Üyelerimiz konuşturulmayarak ve Özel Güvenlik Görevlileri tarafından baskı altına alınarak fikir beyan etmeleri  engellenmiştir.Ayrıca meclis üyelerimizin en büyük hakları olan fikirlerini beyan etme hakları Belediye Başkanı tarafından gasp edilmiş halkın internetten izlediği canlı yayında kestirilmiştir. Bunun üzerine parti  grubumuz demokratik hakları engellendiği ve hem Belediye Başkanı hem de CHP Belediye Meclis Üyeleri parti grubumuza ağır ithamlarda bulundukları için AK Parti Grubumuz Meclis oturumunu terk etmiştir.Belediye Meclisine bilgi verilmeden yapılan 18 uygulaması ile ilgili grubumuzun vermiş olduğu uygulama hakkında bilgi alma ve haksızlıkların önlenmesi için uygulamanın belediye personeli tarafından yapılma önergesi CHP Meclis Üyelerinin oylarıyla ret edilmiştir. 

Kıymetli Burdur Kamuoyu bizler şehrin gelişmesinde önemli bir uygulama olan 18 uygulamasından meclis üyeleri olarak bilgilenmek ve haftalardır burdur kamuoyunda tartışılan fiili uygulamasının belediyece denetiminin sağlıklı olmasını talep etmek amacıyla mecliste tartışılmasını isterken maalesef burdur belediye başkanı aziz Şehitlerimiz üzerinden genel siyasete çekmesi bizleri derinden üzmüştür. Madem Şehitlerimiz varken neden ŞEHİTLERİMİZİ ANMAK İÇİN tek gündem ile meclis toplanmadı. O zaman neden içkili yer bölgesi ve eğlence mekan izni 7 maddelik gündem içerisinde var. Kısacası AK Parti Grubumuz yerelde halkın talep ve şikâyetlerini meclise taşımakla mükelleftir. Ama belediye başkanı yine laf cambazlığı yaparak çirkin siyasetini göstermiştir.

Sayın Belediye Başkanının demokratik teamüllere dikkat etmesi, yapılan eleştiriler karşısında daha sakin olması gerekirken Meclisin demokratik tartışma ortamını sağlamayan, Kadın Belediye Meclis Üyemize ağır ithamlarda bulunarak ve CHP Belediye Meclis Üyelerini de kışkırtarak Fatıma Küçükkaplan’ın üzerine yürümesini sağlayan Meclisin Başkanı olan Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ’i şiddetle kınıyor ve bundan sonra AK Parti Grubu olarak Meclis Üyelerimizin konuşma hakları ile güvenliklerinin sağlanmadığı hiçbir toplantıya katılmayacağımızı kamuoyuna bildiririz. Değerli Burdur Valimiz Sayın Hasan Şıldak’dan demokratik tartışma ortamının ve güvenliğinin sağlanması için tedbirlerin alınmasınıtalep ediyoruz. Gerekli başvurularımızı Burdur Valiliğine yapacağımızı saygıyla bildiririz.

AK Parti Burdur Belediye Meclis Grubu


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı