Ak Parti Burdur İl Başkanı Mengi'den Basın Açıklaması


Siyaset 24.01.2020 20:31:00 0
Ak Parti Burdur İl Başkanı Mengi

Burdur'da devam eden 18 uygulamasına yönelik Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in açıklamasından sonra Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi'de bir açıklama yaparak  18 uygulamasına destek olduklarını fakat şeffaf ve bilgilendirme olması şartıyla dedi.  İtiraz sebeplerini de özetleyen Başkan Mengi, destek şartlarının ise mağduriyetlerin giderilmesi, şeffaflık ve vatandaşın bilgilendirilmesi sonrasında olacağını söyledi.

Mengi yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Son günlerde bizimde değindiğimiz şehrimizin gelişiminde çok önemli yeri olan imar Kanununun 18. Madde uygulamasını desteklediğimizi fakat uygulama şeklinde sıkıntılar olduğunu ve vatandaşlarımız Belediye tarafından  yeterince bilgilendirilmediği ve yapmış olduğu itirazlarına muhattap bulamadıklarını anlatmaya çalışmaktayız.

                                                                                                                

AK Parti teşkilatları olarak Şehrimizin gelişiminde 18. Madde Uygulamasının çok önemli olduğunu ve bu uygulamanın çok hassas bir şekilde vatandaşlarımızın talep ve itirazlarını Belediyemizde oluşturulacak teknik personel komisyonu ile dikkatlice değerlendirilerek sonrasında vatandaşımızı ve belediye meclisimizi ayrıntılı bilgilendirerek işlemlerin onaylanmasını istemekteyiz.

 

İtirazımız Her zaman ki gibi CHP Belediyesi şehrimizin gelişmesinde önemli bir yeri olan büyük ölçekli arazi alanın da yapılan imar kanununun 18. Madde uygulamasını Belediye meclisimizi, vatandaşımızı ve kamuoyuna açıklamadan aynı zamanda uygulamaya başlamadan önce harita mühendisleri ile istişare yapmadan yangından mal kaçırır gibi yapmasınadır. Yine itirazımız her defasında Belediye meclisinde bütün parti grupların yeni imar revizyon planı yapılması gerektiğini vurgulamasına rağmen revizyon imar planı yapılmadan 1987 imar planına göre 18 uygulaması yapılmasındadır.

 

İSTENİRSE MAĞDURİYETLER ÇÖZÜLÜR

 

Değerli Hemşerilerimiz dikkatlerden kaçmaması İçin yapılan 18 uygulamasında dikkat çekmek istediğimiz noktaları tekrar hatırlatarak AK Parti teşkilatı olarak şeffaf ve vatandaşı bilgilendirerek yapılması ve mağduriyetlerin çözülmesi şartıyla DESTEK olacağımızı tekrar hatırlatarak soruyoruz;

 

1- Neden Büyük çaplı bir 18. Madde Uygulaması yapılmadan önce Belediye Meclisimize ve vatandaşa Belediyemiz bilgilendirme yapmamıştır ve itirazlar çok yükselince basın karşısına geçerek sadece 18. Madde uygulamasının önemini anlatmış fakat vatandaş ile buluş itirazlarını ve mağduriyetlerini dinleyip cevap vermemişlerdir.

 

2- Neden parsel sahiplerine haber vermek yerine sadece ilan panosuna asmak suretiyle tebligat etme yolu seçilmiştir.  Tapusu olan Burdur halkı her ay Belediye ilan panosuna bakmayamı gidecek. Eleştiriler artınca Encümen kararları gönderilmeye başlandı, Bu baştan yapılamaz mıydı?

 

3- Neden Burdur Belediyesi kendi harita Mühendisleri ve harita teknikerleri ile çok hassas bir konu olan ve büyük bir alanda uygulanacak 18. Madde uygulamasını kendi yapmamıştır?

 

4- Eğer dışarıdan Harita mühendisleri ile çalışılacaksa büyük bir alanda neden harita mühendisleri odasından destek alınıp bir çok mühendisle çalışılmamış ve yaklaşık 5000 arazi Sahibi bir harita mühendisine mahkum edilmiştir.

 

5- Neden Şehrimizin en güzide yeri olacak yerlerin Yeni imar revizyonu yapılmadan 1987 imar planını 18 Uygulaması ile kesinleştiriliyor.

 

6- Neden 18 Uygulaması yapılan yerlerde afaki paraların istendiği konusundaki bitmek bilmeyen şikayetlerin dinlenip, belediyemiz bu konuda gerekli hassasiyetleri gösterip konu üzerinde araştırma yapmamaktadır?

 

Kısacası yıllardır uygulanan ve şehirlerin gelişmesinin önünü açan 18 UYGULAMASININ şeffaf ve vatandaş ile Belediye Meclisini bilgilendirildiği sürecin her zaman arkasındayız.

 

Takdir çok değerli Burdur Kamuoyunundur...


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma