AK Parti'den 60 yaş üstü vatandaşlar için büyük hizmet! Tüm belediyelere genelge gönderildi!


Gündem 20.03.2020 10:40:00 0
AK Parti

’den tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs binlerce kişinin ölümünde sebep oldu. Koronavirüsün Türkiye’ye de sıçramasının ardından Başkan Erdoğan “evlerden çıkmayın” uyarısı yapmıştı. Konuyla ilgili harekete geçen , belediyelere bir genelge yolladı. Buna göre bazı belediyeler  üstü vatandaşlara evde gıda hizmetine başladı. Siparişi alan zabıta kapıya kadar hizmet götürüyor.

AK Parti'den 60 yaş üstü vatandaşlar için büyük hizmet!

 tarafından AK Parti'li belediye başkanlarına gönderilen genelgede, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, gerekli dikkatin gösterilmesi ve bu konuda belediyelerin topluma rehberlik etmeleri gerektiği belirtildi.
Uyarılarda tüm kalabalık organizasyonların iptal edilmesi, fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimlerinin artırılması gibi önlemler sıralandı. Yine genelgede "borcu olsa bile su kesintisi yapılmaması, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşı yerinde hizmet uygulamalarının artırılması, mülkiyeti belediyelere ait olan yerlerin kira alacaklarının tahsilinde esnek davranılması konusunda uyarılar yer aldı.



3 BİN 500 AİLEYE YARDIM
* Beykoz Belediyesi  üstü vatandaşlar i daha önce belirlenen ailelerin kapılarına yardım malzemeleri bırakmaya başladı. 45 mahallede 3 bin 500 aileyi kapsayan yardım aydan aya yapılırken, hizmetin virüsün etkileri geçene kadar süreceği öğrenildi.

SİPARİŞLER EVE TESLİM
'ta tutanakla alışveriş listesi ve ücretini kapıda alan zabıta ekipleri, siparişleri kapı önüne kadar getirip fişi ile birlikte vatandaşlara teslim etmeye başladı. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, evlerinden çıkamayan engelli, hasta ve yaşlılar ile 60 yaş üzerindeki vatandaşlar için başlattıkları hizmet için vatandaşların 0354 666 66 66 numaralı çağrı merkezini aramaları gerektiğini söyledi.


'de de yaşlı, kronik hasta ve engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için belediye bünyesinde bir ekip oluşturuldu. Belediyeye telefonla ulaşan vatandaşlar, adreslerini vererek alışveriş için yardımcı ekip talebinde bulunuyor. Başvuruda belirtilen adrese gelen zabıta ekipleri, alışveriş listesi ve bedelini aldıktan sonra en yakın marketten talep edilen ürünleri alıp teslim ediyor.

KİRALAR ERTELENDİ
  genelge kapsamında Nilüfer Belediyesi'nin kiracılarından, kapalı olması zorunlu olan işletmelerin kira alacaklarını ertelediklerini açıkladı.


* Safranbolu Belediyesi kira alımlarını iki ay süreyle ertelediğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada  tarafından yayınlanan ve "kapatılması gereken işletmeler statüsünde bulunan" işletmelerden iki ay süreyle kira alınmayacağı açıklandı.
* Ayrıca bazı vatandaşlar da kiracı olan esnaftan kira almayacağını açıkladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma