Gündem

Gündem Haberleri

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, asgari ücrette enflasyon oranı üstünde bir artış olacağını söyledi. Kurtulmuş, EYT düzenlemesiyle ilgili ise, "Önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" diye konuştu.


Gündem 18.11.2021 12:55:00 0
AK PARTİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkn değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

SİYASETİN VAZİFESİ FAİZ BASKISINI AZALTMAKTIR

Faiz bütün dünya ekonomiler için maliyet arttırıcı bir unsurdur. Üreticilerimizin üretimlerini sürdürebilmesi için kredilerde faiz yükünün olmaması gerekiyor. MB’nin aldığı kararlar düzenleyici bir etkiye sahiptir. MB politika kurulu değil, enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele eden kurumdur. Siyasetin vazifesi faizin maliyet baskısını azaltmaktır diye düşünüyoruz.

KURDAKİ OYNAKLIK KÜRESEL PİYASALARDAN KAYNAKLI

Kurlardaki aşırı oynaklık küresel piyasalardan da kaynaklanmaktadır. ABD ekonomisinin bile enflasyonla uğraşmakta olduğunu görüyoruz. Bir ekonominin asıl gücü neyi ürettiği ile ölçülebilir. 

ENFLASYON VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir.  Asgari ücretli ve emeklilerin yani dar gelirlerin ihtiyaçlarına hükümet cevap verecektir. En son memur zamlarında da bu gerçekleştirilmeye çalışıldı.

ÖNCELİĞİMİZ 3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ EYT düzenlemesiyle ilgili ise Kurtulmuş, "Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" diye konuştu.  


Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor Mudanya Üniversitesine yeni bölümler açılıyor
'1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül '1000 Çiftçi 1000 Bereket'e altın ödül
Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi
'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon