Siyaset

Siyaset Haberleri

AK Parti'den Boğaziçi uyarısı


Siyaset 8.02.2021 19:11:00 0
AK Parti

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolara ilişkin, "Protestoları vandalizme dönüştürenler var. Bu çevrelerin üniversitemizi kirletmelerine asla izin verilmemeli. Öğrencilerimizin art niyetli çevrelere karşı uyanık olmaları gerekir" uyarısında bulundu.

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Boğaziçi Üniversitesinin Türkiye'nin en önemli akademik kurumlarından birisi olduğuna dikkati çekerek, gençlerin bu üniversiteye emanet olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesindeki gösterileri anımsatan Çilez, "Dışarıdan yapılan provokasyonları ve bu eylemleri körükleyen açıklama yapanları hayretle izliyoruz. Protestoları vandalizme dönüştürenler var. Bu çevrelerin üniversitemizi kirletmelerine asla izin verilmemeli. Öğrencilerimizin art niyetli çevrelere karşı uyanık olmaları gerekir." diye konuştu.

 
Üniversitenin hiçbir zümreye ait olmadığını, bu üniversitenin aziz milletin bir kurumu olduğunu belirten Çilez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasalara göre rektör ataması yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun gereken şartlara sahip olduğunu dile getiren Çilez, sürecin başında "istemezük" nidalarının atıldığını, bu durumun da manidar olduğunu ifade etti.

Çilez, "Atama yasalara göre yapıldığına göre olayı bir kalkışmaya dönüştürme hayalleri beyhudedir. Konuya içeriden ve dışarıdan gaz verenleri biliyoruz, onlar kendi işlerine baksınlar. Buradan kimseye bir rant çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Hasan Çilez, Rektör Melih Bulu'nun, üniversitenin eğitim kalitesini üst seviyelere çıkaracağına inandığını belirtti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı