AK Parti’den İGFA’ya tam destek


Gündem 13.07.2021 20:30:00 0
AK Parti’den İGFA’ya tam destek

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetim kurulunu ağırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İGF’nin haber ajansı İGFA’ya övgüler yağdırırken, internet yasası için de ekim ayını işaret etti.

ANKARA (İGFA) - AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Kılıç’ın yanı sıra İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Genel Başkan Vekili Ümit Babacan, İGF Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Avcı, İGF Yönetim Kurulu üyeleri Atalay Dinçer, Aysın Komitgan, Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, hazır bulundu.

MERDİVEN ALTI SİTELER KAPATILACAK

Görüşmede konuşan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, gelişmekte olan dijital medyanın en önemli sorunlarında yer alan merdiven altı sitelerle mücadele için internet yasasının bir an önce Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yoğun bir diplomasi trafiği sonunda taslak çalışmaların hazırlandığını kaydeden Demir, iktidar ve muhalefet partilerinin ortak sorunu olan bu problemin aşılması noktasında adımlar atılacağını milletvekillerinden beklediklerini ifade etti.

İGF REKLAM AJANSI MEDYALARA KATKI SAĞLAYACAK

İGF Haber Ajansı’nın (İGFA) medyalar tarafından büyük ilgiyle karşılandığının altını çizen Mesut Demir,  reklam ajansı faaliyetlerinin de kurumlara önemli maddi katkılar sağlayacağını açıkladı.

İGF ÖNCÜ ROL ÜSTLENECEK

İGF’ye çalışmalarında başarılar dileyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ise federasyonun özellikle internet medyası için bir çatı kuruluş olduğunu belirtti. Sosyal medya ve kurumsal olmayan internet sitelerinde yer alan gerçek dışı haberlerin toplumda farklı algılara sebep olduğunu ifade ederken, İGF’nin de bu anlamda öncü bir rol üstlenebileceğini kaydetti.

İGFA ANADOLU’NUN SESİ OLACAK

İGF Haber Ajansı projesi övgüler yağdıran Hamza Dağ, “Halkımızın haber alma noktasında medyalarımıza sembolik bir ücretle sunduğunuz İGFA’nın önümüzdeki dönemde çok daha fazla güçleneceğini düşünüyorum. Anadolu’nun sesini duyurma noktasında İGFA bir gösterge olacaktır. Önümüzdeki dönemde özel haber ağırlıklı yapısıyla İGFA’yı takip edeceğiz” diye konuştu.

İNTERNET YASASI EKİMDE MECLİS’TE

İnternet yasasının mutlaka çıkarılması gerektiğini ve bu konuda yasama faaliyetlerin hızla sürdüğünü kaydeden Dağ, “İktidarı da muhalefeti de itibar suikastına uğruyor. İnternet yasasına muhalefet de sıcak bakacaktır. Günümüzde yazılı basının tirajlarında ciddi düşüşler görüyoruz. Bizler AK Parti olarak yanınızdayız. Ekim ayında Meclis’e internet yasasının geleceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

İLAN TASARRUF TEDBİRLERİ MYK’DA GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle basına verilen ilan desteğiyle ilgili uygulanan tasarruf tedbirlerine yönelik gelen eleştirilerin yarın gerçekleştirilecek MYK’da ele alınacağını da sözlerine ekledi.

YEREL MEDYAYA DESTEK SÜRECEK

AK Parti Genel Sekreter yardımcısı ve Bursa milletvekili Ahmet Kılıç da yerel basına verilen desteklerin sürmesi noktasında iktidar olarak projeler geliştirdiklerini dile getirirken, “ Başta Bursa olmak üzere birçok Anadolu medyasının yerel basını oldukça güçlü. Bu gücün desteklenmesi gerekiyor” dedi.


KESKİN GÖREVİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ ISPARTA 23-24 DÖNEM İL GENEL MECLİS BAŞKANI OLAN SERKAN KESKİN, GÖREVİ 25 DÖNEM İÇİN MECLİS BAŞKANI SEÇİLEN AV. MEHMET ALİ ERTUĞRUL'A DEVRETTİ.
ISPARTA İL GENEL MECLİS BAŞKANI ERTUĞRUL OLDU 31 Mart yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisimizin 25. Dönem 2024 yılı Nisan Ayı 1. Birleşimine seçilen İl Genel Meclis Üyeleri, 24.Dönem İl Genel Meclis Başkanı Serkan KESKİN, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Av. Abdullah
Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...