AK Parti’den Soylu ve Yıldırım açıklaması


Gündem 26.05.2021 22:00:00 0
AK Parti’den Soylu ve Yıldırım açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, "İllegal mafyatik bir kişinin iftiraları gündeme getiriliyor. AK Parti MYKsı Süleyman Soylu ve eski Başbakanımızla ilgili bu iddiaları en güçlü şekilde reddetmektedir" dedi.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İllegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız hakkındaki iddiaları dile getiriliyor. AK Parti MYKmız İçişleri Bakanımız ve Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları reddetmektedir.

İllegal mafyatik adamların siyasette referans olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alanda yöneltilen iddiaları malzeme olarak kullanmak gibisinden tarihi bir hata yaptılar.

Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır. Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten.

Bu kurguların, oyunların her zaman farkındayız. Devletin hedef alındığını, bunlarla ne yapılmak istendiğini net olarak görüyoruz. Siyasetin meşru alanının korunmasını gerektiğini ifade ediyoruz. Siyasi muhalefet yapmanın usulü temelden yanlış bir yere konumlandırılmıştır.

Suç örgütlerinin söylediklerini siyasetin meşru alanı haline getirirseniz yarın öbür gün de başka bir suç örgütü mensubunun sizinle ilgili benzer iddialar getirmesi halinde bunların da meşru olduğunu kabul etmiş olursunuz. Her suç örgütü mensubu çıksa bugün bu iftiraları başka bir siyasi parti ile ilgili yapsa yarın kendileri için söylenecek sözleri de doğru kabul etmiş olurlar. AK Parti MYKsı bütün bu iftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındadır.

İSRAİLİN FİLİSTİNE SALDIRISI

Filistin mazlumlarına saldırdığı karşısında Batı medyasında Filistinli çocuklar öldü diye çıkıyor. Filistinliler direnince ne oluyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz. Filistinlileri yok etmek isteyen iradenin medyatik dilde de var olduğunu görüyoruz. İsrailin saldırısına karşı Filistine destek olmak için güçlü bir diplomasi yürüttük. En güçlü şekilde sesi çıkan ülke Türkiye oldu.

Maalesef ABD dışişleri Bakanlığı çıktı, Cumhurbaşkanımızın ifadesini anti semitizm olarak ifade etti. Bunu kınıyoruz. Filistin meselesindeki adil tutumuna karşı anti semitizm denilmesi Filistinli çocukların öldürülmesinin örtbas edilmesinden başka bir şey değildir. Birileri çıkıp adalet isteyen herkese anti semitik dediği zaman en büyük zararı anti semitizmle mücadeleye vermektedir. İtiraz ettiğimiz şey Filistinli çocukların katledilmesidir.

AKŞENERE TEPKİ

Cumhurbaşkanımızın adaletli tutumuna şahitlik eden Türk Musevi cemaatine de teşekkür ediyoruz. En olmayacak şeylerden bir tanesi sayın Akşener tarafından söylendi, bebek katili Netenyahuya benzetilmesi gibi bir şey oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı asla bir katille yan yana getirilemez. Söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan olunca bu imkansız hale gelir. Bu düzeltme beklerken düzeltme yerine ısrarın sürdüğünü görüyoruz.

"BUNLARLA AK PARTİNİN İLGİSİ YOKTUR"

Gündemde konuşulan suç örgütü liderinin mitingler yaptığı, AK Partinin ses çıkarmadığı ifade ediliyor. Bu yanlıştır. Biz benim ilk AK Partideki ilk sözcülüğüm 2015te Genel Başkan Yardımcısıyken 12 Ekimde bana bir soru sordunuz. Ben o zaman mitinglerle ilgili yaklaşımımızı ifade ettim. O zaman Genel bir prensibimiz vardır. Herkes duysun. Kim olursa olsun bunu kişiler. Başına AK diyerek kendilerine ocak diyen organizasyonlar. Bunlarla AK Partinin ilgisi yoktur, bizi bağlayan konular değildir. Biz kategorik olarak reddediyoruz. Bizim onayımız olmadan sembollerimizi kullanıyorlar. Bunlarla herhangi bir şekilde aramızda bağ gösterilmesini doğru bulmayız. Kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi reddeden bir partiyiz. Bazı yerlerde görüyoruz şu ocak, şu kişi diyerek kendilerine sıfatlar yapıştıranlar var. Bunlarla partimizin bir bağı olamaz demişim. 7 sene önce sorulmuş, bu cevabı vermişim.

Herhangi bir şekilde suç örgütü mensubunun partimizle ilişkilendirilmesi reddettiğimiz bir husustur. İçişleri Bakanımız ve Genel Başkanvekilimizle ilgili ortaya konulan bu hezeyanları reddediyoruz.

(Sedat Pekerin bir Körfez ülkesinde olduğu iddiası) İstihbaratımızın yaptıkları tespitleri paylaşmak istemem. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Kuşkusuz bu söylediğim son gündemle de ilgilidir. Biz takibimizi sürdürürüz. Şu aşamaya gelindi gibi bir ayrıntı vermem doğru olmaz.


FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye temsilcisi FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye temsilcisi
İDSO çocuklar için çalacak İDSO çocuklar için çalacak
Viyana’da festival coşkusu Ahmet Şafak konseriyle zirve yaptı Viyana’da festival coşkusu Ahmet Şafak konseriyle zirve yaptı
Olimpiyatlar yolunda Milli Sporcular teknolojiyle desteklenecek Olimpiyatlar yolunda Milli Sporcular teknolojiyle desteklenecek
Talas Çanakkale Müzesi'nde rekor üstüne rekor Talas Çanakkale Müzesi'nde rekor üstüne rekor