AK Parti’den yargı için mini paket


Gündem 23.05.2021 14:00:00 0
AK Parti’den yargı için mini paket

Dördüncü yargı paketini TBMMye sunmaya hazırlanan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Partş) bundan önce ceza infaz mevzuatında değişiklik için mini bir paketi Meclisten geçirmeyi planlıyor.

"Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun"da değişiklik öngören 11 maddelik mini pakette, dışarıda çocuğu bulunan tutuklu veya hüküm giymiş anne ve babaların aynı anda hapis yatmasının önüne geçilmesine ilişkin düzenleme yapılacak.

AK Parti, geçen nisan ayında Mecliste kabul edilen ekonomi ile ilgili torba yasa düzenlemesinin içine koyduğu, ancak Genel Kurul aşamasında geri çektiği 2 maddelik ceza infaz düzenlemesinin kapsamını genişleterek 11 maddelik mini paket haline getirmeye hazırlanıyor.

TELEFONLAR DİNLENMEYECEK

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanununda değişiklik öngören yasa teklifi ile "hükümlülerin telefonla haberleşme" hakkını düzenleyen 66. maddede değişikliğe gidilerek adi suçtan hüküm giyenlerin, yakınları ile yapacakları telefon görüşmelerinin dinlenemeyecek. Ancak uyuşturucu, terör suçlarından hüküm giyenlerin, mevcut düzenlemede olduğu gibi avukatları dışındaki yakınları ile yapacakları telefon görüşmeleri dinlenebilecek.

Dinlemeler elektronik ortamda kayıt altına alabilecek, ancak yasada belirtilen durumlar dışında hiçbir kurum ve kişiyle paylaşılamayacak. Kayıtlar bir soruşturma veya kovuşturmaya konu edilmemişse bir yıl içinde silinecek.

E-POSTA GÖNDERİLEBİLECEK

AK Partinin torba yasadan çıkardığı, hükümlülere "e-posta haberleşme" hakkına ilişkin düzenlemenin de yasa teklifinde yer alması planlanıyor. Buna göre hükümlülere, fiziki teknik altyapısı uygun olan cezaevlerinde e-posta ile de haberleşme hakkı tanınacak. İletiler, alıcısı dışındaki kişilerin erişimini engelleyici önlemler alınarak hükümlünün talebine göre posta yoluyla veya elektronik ortama alıcısına ulaştırılacak.

Ayrıca hükümlüye gelen veya hükümlü tarafından gönderilen mektup, faks ve telgraf gibi materyaller, dijital olarak kaydedilebilecek ve fiziki olarak da saklanabilecek. Bu materyaller, herhangi bir soruşturma veya kovuşturmaya konu edilmezse de en geç bir yıl içinde silinecek. İktidar, önümüzdeki günlerde teklifi TBMM Başkanlığına sunmayı planlıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı