AK Parti İstanbul Sözleşmesi için çalışma başlattı! 4. maddeye şerh konabilir


Gündem 15.08.2020 19:36:00 0
AK Parti İstanbul Sözleşmesi için çalışma başlattı! 4. maddeye şerh konabilir

AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi ile ilgili iki ayrı yol haritası hazırlandı. Buna göre 4. maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “Artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor” sözlerinin ardından gözler yeni düzenlemenin nasıl olacağına çevrildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AK Parti’nin hukukçu kurmayları sözleşmeyle ilgili alternatifli çalışmalar yaptı.

‘Cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh

İstanbul Sözleşmesi’nde tartışmalara neden olan “Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması” konusunu düzenleyen 4. maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde. AK Parti kurmayları, “Böyle bir hazırlık da var. Kadına şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı içinde, mücadelemizi sürdüreceğiz. Fakat kamuoyunda tartışılan maddelerle ilgili şerh gündeme gelebilir” dedi.

Çalışmada hangi maddeye neden karşı çıkıldığı da anlatılacak.

Sözleşmeden çıkılırsa ne yapılacak?

Bakanlıklar ve AK Parti’nin hukukçu kurmayları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması durumunda nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili de 2 ayrı yol haritası belirledi. Hazırlanan çalışmalar salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı MYK toplantısında değerlendirilecek. Erdoğan’ın talimatına göre son şekli verilecek çalışma ilgili çevrelerde görüşe açılacak.

Ramazan Kolaylığı Belediyede Başladı, Gözler Valilikte Isparta Belediyesi’nin kadın personele yönelik erken çıkış kararı kamuoyunda takdir toplarken, benzer bir adımın kamu kurumları için de atılıp atılmayacağı merak ediliyor.
Çünür üst geçidi’ne Şehit Büyükçaylı’nın ismi verildi Isparta’da tamamlanan Çünür Otogar Üst Geçidi, Ovacık’ta şehit olan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın adıyla hizmete açıldı. Üst geçit, hem ulaşım güvenliğine katkı sağlayacak hem de şehidin hatırasını yaşatacak.
Burdur’da motosiklet kazası: İki genç yaralandı Eski hastane kavşağında U dönüşü yapan otomobil, karşı yönden gelen motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklette bulunan iki genç yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Sigaraya zam geldi! Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Japan Tobacco International (JTI) grubu sigara fiyatlarına zam geldiğini duyurdu.
Yeni otogar esnafı: “Otogardan çok memnunuz” Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni otogar esnafıyla bir araya geldi, talep ve önerileri yerinde dinledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni otogarın çatısına 1,3 MW’lik güneş enerjisi santrali kurulacağını beli