AK Parti İstanbul Sözleşmesi için çalışma başlattı! 4. maddeye şerh konabilir


Gündem 15.08.2020 19:36:00 0
AK Parti İstanbul Sözleşmesi için çalışma başlattı! 4. maddeye şerh konabilir

AK Parti'de İstanbul Sözleşmesi ile ilgili iki ayrı yol haritası hazırlandı. Buna göre 4. maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “Artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor” sözlerinin ardından gözler yeni düzenlemenin nasıl olacağına çevrildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AK Parti’nin hukukçu kurmayları sözleşmeyle ilgili alternatifli çalışmalar yaptı.

‘Cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh

İstanbul Sözleşmesi’nde tartışmalara neden olan “Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması” konusunu düzenleyen 4. maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde. AK Parti kurmayları, “Böyle bir hazırlık da var. Kadına şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı içinde, mücadelemizi sürdüreceğiz. Fakat kamuoyunda tartışılan maddelerle ilgili şerh gündeme gelebilir” dedi.

Çalışmada hangi maddeye neden karşı çıkıldığı da anlatılacak.

Sözleşmeden çıkılırsa ne yapılacak?

Bakanlıklar ve AK Parti’nin hukukçu kurmayları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması durumunda nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili de 2 ayrı yol haritası belirledi. Hazırlanan çalışmalar salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı MYK toplantısında değerlendirilecek. Erdoğan’ın talimatına göre son şekli verilecek çalışma ilgili çevrelerde görüşe açılacak.

TİMBİR heyeti, Antalya iletişim başkanlığı’nı ziyaret etti Türkiye İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik HABER Ajansı heyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti.
SGK’dan ‘joker’ incelemesi: Yüzlerce erken emeklilik iptal edildi ‘Joker Çetesi’ operasyonunun ardından Sosyal Güvenlik Kurumu, 2020-2023 yılları arasında erken emekli olan yaklaşık 1.500 kişiyi mercek altına aldı. Yapılan incelemede 800 kişinin emekliliği iptal edildi, ödenen maaşların geri alı
Sütçüler hizmetlerle sürekli gündemde: Özel'den başkan Yurdabak'a hizmet teşekkürü AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel ve beraberindeki heyet, Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak’ı ziyaret ederek ilçe çalışmaları ve projeler üzerine istişarelerde bulundu. Başkan Yurdabak, verilen destek için teşekkür etti.
Keçiborlu’ya yeni adliye sarayı teşekkürü Isparta Keçiborlu’ya Yeni Adliye Sarayı Müjdesi Başkan Parla’dan Bakan Tunç’a Teşekkür
Ankara’da Anlamlı Ödül; Kritik ham maddelerde milli atılım Ankara Üniversitesi Teknokent A.Ş. ve Anadolu Kimya Kozmetik Estetik A.Ş. iş birliği ile gerçekleştirilen Ar-Ge Projelerinin ve yatırımların lansmanı geniş bir katılımla Ankara’da yapıldı.